24 iunie 2013

COMUNICAT



IN ATENTIA TUTUTROR MILITARILOR IN REZERVA SI IN   RETRAGERE, MEMBRII SI NEMEMBRII AI SCMD, ORI AI  ANCMRR, APARTINAND MAPN, MAI, SRI, STS, CARE AU PRIMIT SI VOR PRIMI DECIZII DE REVIZUIRE A PENSIEI, CU UN CUANTUM  MAI  MIC DECAT CEL  INCASAT  PANA  IN  PREZENT


               Solicitam tuturor camarazilor, sa nu renunte la contestarea oricarei decizii primite de la Casa de Pensii Sectoriala -MApN, MAI, SRI, STS.
           Decizia se contesta initial-in termenul de 30 de zile, dupa stampila postei, de la data primirii, la Casa de Pensii Sectoriala, urmand a se continua in instanta.

   Va informam ca procesele membrilor de sindicat, suspendate anul trecut, vor  fi repuse pe rol, urmand ca instantele sa se pronunte asupra cererilor noastre. In acest sens va aducem la cunostinta, ca nu vom renunta la acestea, decat in situatia promulgarii  Legii Pensiilor Militare Ocupationale.
 Urmare nenumaratelor decizii privind pensiile, va sugeram sa va pastrati cu mare grija cupoanele de pensie. O sa constatam ulterior de ce si de cate, calcule si contestatii ne scapa. Puteti verifica suma ce o va trece casa de pensii in "Decizia de recuperare a sumelor acordate necuvenit ca drepturi de asigurari sociale", cu suma real incasata de catre fiecare dintre noi si eventual a le dovedi ca au gresit.

Generalul Mihail Popescu, fostul sef al SMG, a murit in urma unui infarct.








Generalul Mihail-Eugeniu Popescu s-a născut la data de 1 aprilie 1948, în satul Cârlogani (județul Olt). 
 A absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza (1966), Școala Militară Superioară de Ofițeri Activi de Artilerie și Rachete de la Sibiu (1969) și apoi Academia Militară din București (1973).
Ulterior a urmat Cursul Postacademic Superior de Stat Major (1984), Colegiul Național de Apărare (1993), Cursul intensiv de cunoaștere a limbii engleze (1997), Cursul NATO pe probleme de apărare pentru generali de la Roma (1997). 
A obținut în anul 1995 titlul științific de Doctor în Științe Militare.
După absolvirea Școlii de Ofițeri, a activat ca ofițer de artilerie, îndeplinind funcții de comandă cum ar fi: comandant de pluton la Brigada 17 Artilerie și la Centrul de Instrucție al Artileriei (1969-1971), comandant de divizion obuziere-tunuri și locțiitor al comandantului Brigăzii 8 Artilerie (1973-1981), comandant al Regimentului 315 Artilerie de la Șimleul Silvaniei (1981-1982), locțiitor al comandantului și șef al artileriei Diviziei 81 Mecanizate (1982-1984), locțiitor al comandantului și șef al artileriei Armatei a 4-a, cu garnizoana la Cluj (1984-1992), inspector general al artileriei la Inspectoratul Statului Major General (1993-1997).
În anul 1997, generalul de brigadă (cu o stea) Mihail Popescu a fost numit în funcția de șef al Direcției Doctrină și Instrucție din Statul Major General. La data de 1 decembrie 1997, a fost înaintat la gradul de general de divizie (cu 2 stele) , fiind numit, prin ordin al ministrului apărării, în funcția de șef al Statului Major al Trupelor de Uscat (1997-2000).
În această perioadă, a fost înaintat la gradul de general de corp de armată (cu 3 stele) începând cu 1 decembrie 1999. La data de 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată dr. Mihail-Eugeniu Popescu a fost înaintat în gradul de general de armată și numit în funcția de șef al Statului  Major General al Armatei Române.
În perioada în care a îndeplinit funcția de șef al Statului Major General al Armatei Române, la data de 21 noiembrie 2002, cu prilejul summit-ului NATO de la Praga, secretarul general al Organizației Nord-Atlantice, lordul George Robertson, a anunțat invitarea României și a altor șase state de a se alătura Alianței. Protocoalele de aderare la NATO a celor șapte state invitate la summit-ul de la Praga au fost semnate la Reuniunea extraordinară a Consiliului Nord-Atlantic din 26 martie 2003.
În anul 2004, generalul Popescu a devenit membru al Comitetului Militar al NATO. La data de 2 aprilie 2004, împreună cu ministrul apărării naționale, Ioan Mircea Pașcu, el a inaugurat sistemul tip videoconferință prin care conducerea M.Ap.N. poate comunica sistematic cu detașamentele de militari români aflați în misiune pe teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani.
Apoi, la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizată cu prilejul admiterii celor noi șapte state în Alianța Nord-Atlantică în orașul belgian Mons. 
La data de 25 octombrie 2004, generalul cu patru stele Mihail Popescu a fost eliberat din funcția de șef al Statului  Major General al Armatei Române, fiind trecut în rezervă.
A fost parlamentar al Romaniei in perioada 2004-2008, si inalt functionar parlamentar in mandatul urmator.
Este persoana care a luptat din rasputeri ca Brigada  de Artilerie de la Slatina sa fie desfiintata cat mai tarziu.



DUMNEZEU SĂ-L IERTE  SI SĂ-L ODIHNEASCĂ!

Transmitem cu aceasta ocazie, familiei indoliate, sincere condoleante.


 BIROUL OPERATIV AL FILIALEI

C O M U N I C A T



Comisia de dialog a SCMD primita de responsabilii pe domeniul de aparare, siguranta si ordine publica ai Guvernului

Astazi, 20 iunie a.c., la sediul Guvernului, Comisia de dialog a CD al SCMD a fost invitata sa participe la o discutie cu domnii: viceprim-ministru Gabriel Oprea, care a exprimat si pozitia domnului Mircea Dusa (ministrul Apararii Nationale, aflat in misiune), Radu Stroeministru de Interne si domnul secretar de stat, gl. Ilie Botos.

La cea de-a doua parte a discutiilor a participat si domnul prim-ministru Victor Ponta.

Delegatia CD al SCMD a fost formata din membrii BO Central, col.(r) Mircea Dogaru – presedintele SCMD, gl. fl. aer.(r) Iosif Balan – secretar general interimar, col. (r) Valeriu Pricina – vicepresedinte media si purtator de cuvant si domnii vicepresedinti gl.mr. (r) Constantin Nastase – coordonatorul Departamentului financiar-contabil si col. (r) Marian Tudor – coordonator al filialelor din Bucuresti si Ilfov.

La discutii a participat si o delegatie a ANCMRR condusa de domnul gl. (r) Mihai Iliescu.

Delegatia SCMD a adus multumiri membrilor prezenti ai Guvernului pentru modul in care au sprijinit actul de dreptate promis si facut fata de rezervisti prin promovarea in Parlament a PLX 164/2013. Totodata delegatia SCMD a ridicat urmatoarele probleme:

1.     Necesitatea ca Legea sa fie promulgata pana la sfarsitul acestei luni deoarece, in contextual actual al noilor decizii de revizuire, incepand cu data de 15 iulie si pana la sfarsitul anului, majoritatea rezervistilor nu numai ca nu vor ridica un leu din pensia lunara dar va trebui sa aduca de acasa sume considerabile pentru a acoperi impunerea pe 30 de luni din urma. In acest context, s-a adresat respectuasa rugaminte catre premierul Romaniei de a supune atentiei domnului  Presedinte, ca promulgarea in regim de urgenta a noii legi este o necesitate;

2.     Problema adoptarii in urgenta a PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca, problema care devine stringenta in contextual actualei Legi reparatorii, pentru ca administratia romaneasca si nu numai sa poata beneficia nerestrictionat de experienta specialistilor militari si civili din varii domenii, asa cum se procedeaza in toate statele membre UE si NATO;

3.     Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat, in masura sa redea nu numai celor iesiti in rezerva inainte de 01 ianuarie 2011, cat si, mai ales, celor trecuti in rezerva de atunci incoace, drepturile inerente profesiei de militar/politist, in conformitate cu legislatia statelor membre UE si NATO.;

4.     Solutii privind posibilitatea de reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere epurate in 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi;



Delegatia SCMD, si-a manifestat cu aceasta ocazie dorinta de a coopera, in interesul comun al militarilor/politistilor, nu numai cu ANCMRR ci si cu celelalte asociatii, uniuni ale militarilor/politistilor, activi sau in rezerva, din toate componentele sistemului national de aparare.

Transmitand inca odata multumirile noastre membrilor prezenti ai Guvernului, atat delegatia SCMD cat si cea a ANCMRR, au reprimit din partea domnului premier Victor Ponta, a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea (in nume personal si in numele domnului ministru Mircea Dusa), a domnului ministru Radu Stroe,  asigurarea ca se va face tot ceea ce este omeneste si legal posibil din partea domniilor lor, ca atat militarilor cat si altor categorii socio-profesionale nedreptatite, sa li se faca toate reparatiile promise.



       Presedintele SCMD

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

LEGEA 164/2013 A FOST VOTATA



Membrii Filialei 1 Slatina - Olt a SCMD aduc multumiri publice tuturor celor care au contribuit la initierea si adoptarea in Parlamentul Romaniei in data de 18.06.2013 a Legii 164 - Lege reparatorie pentru pensionarii militari umilitai de regimul Basescu - Boc.
                  
                   Multumim in special domnului deputat Florin Iordache - Deputat de Olt, Presedinte al Comisiei de Munca si Protectie Sociala care impreuna cu domnul Deputat de Olt Virgil Delureanu au depus toate eforturile pentru a se debloca un moment critic creat datorita unor amendamente depuse si legea sa fie discutata si aprobata in regim de urgenta in Comisia pentru Munca Protectie Sociala.

                  

Presedintele Filialei 1 Slatina si 
Vicepresedinte Coordonator al Zonei SV Oltenia
Col.(rtr.) Dumitru Dogaru