30 iunie 2010

DE LA VORBELE-LA FAPTELE GUVERNANTILOR

Legea 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.
Lege nr. 119/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 441 din 30 iunie 2010
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. 1Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si Alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) pensiile militare de stat;
b) pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor;
c) pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea;
d) pensiile de serviciu ale personalului diplomatic si consular;
e) pensiile de serviciu ale functionarilor publici parlamentari;
f) pensiile de serviciu ale deputatilor si senatorilor;
g) pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila;
h) pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi.

Art. 2(1) Pensiile de serviciu anticipate si anticipate partiale dintre cele prevazute la art. 1 devin pensii pentru limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Pensiile anticipate de serviciu dintre cele prevazute la art. 1 lit. c) si f) devin pensii pentru Limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Pensiile de invaliditate si pensiile de urmas dintre cele prevazute la art. 1 devin pensii de invaliditate, respectiv pensii de urmas, in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Pensiile de serviciu, altele decat cele mentionate la alin. (1)—(3), dintre cele prevazute la art. 1, devin pensii pentru limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 3(1) Pensiile prevazute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) in situatia pensiilor dintre cele prevazute la alin. (1), care au fost stabilite in baza legilor speciale, pensia din sistemul public se determina considerandu-se a fi indeplinite conditiile de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1, care se aproba prin hotarare a Guvernului.

Art. 4(1) Recalcularea pensiilor prevazute la art. 1 se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare, dupa cum urmeaza:
a) intr-o perioada de 5 luni de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b);
b) intr-o perioada de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin.
(3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. c)—h).
(2) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit prevederilor alin. (1) se stabileste in baza punctajului mediu anual, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si se plateste de la data de intai a lunii urmatoare expirarii perioadei de recalculare prevazute la alin. (1) lit. a) sau b), dupa caz.

Art. 5(1) Prevederile art. 3 si 4 se aplica in mod corespunzator si pensiilor stabilite potrivit prevederilor Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) sau b), punctajul mediu anual realizat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale persoanelor la 20 de ani reprezentand stagiul complet de cotizare.
(3) La cuantumul pensiilor prevazute la art. 1 lit. a) sau b), stabilite ca urmare a procesului de recalculare, se aplica prevederile art. 11 teza a III-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) In cazul pensiilor prevazute la alin. (1), pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare si pentru care nu pot fi dovedite venituri de natura salariala, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza salariul mediu brut pe economie din perioadele respective.

Art. 6(1) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale se aproba procedura de incadrare in grade de invaliditate, in vederea inscrierii la pensie de invaliditate.
(2) Intr-un interval de un an de la data intrarii in vigoare a procedurii prevazute la alin. (1), Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, organizeaza verificarea incadrarii in grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflati in evidenta la acea data.
(3) Daca in urma verificarii incadrarii in grad de invaliditate realizate potrivit alin. (2) rezulta ca dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin savarsirea unor infractiuni, atat beneficiarul pensiei de invaliditate, cat si persoanele care au participat, in orice mod, la savarsirea unei infractiuni ce a avut ca rezultat incadrarea in grad de invaliditate raspund, in conditiile legii.
(4) Beneficiarul pensiei de invaliditate obtinute prin savarsirea unor infractiuni va putea fi obligat sa restituie integral sumele astfel incasate, in conditiile legii.

Art. 7(1) Procedura de stabilire, plata, suspendare, recalculare, incetare si contestare a pensiilor recalculate potrivit prezentei legi este cea prevazuta de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Pensiilor prevazute la art. 2 li se aplica in mod corespunzator dispOzitiile din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza aceste categorii de pensii. Art. 8Pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b), pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta, potrivit legii, stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale, dupa cum urmeaza:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat in conditii speciale de munca;
c) 12 luni pentru fiecare an lucrat in alte conditii de munca, asa cum sunt reglementate in domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, pe baza criteriilor si metodologiei de incadrare prevazute de Hotararea Guvernului nr. 1.294/2001 privind stabilirea locurilor de munca si activitatilor cu conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, specifice pentru cadrele militare in activitate, cu modificarile ulterioare, si de Hotararea Guvernului nr. 1.822/2004 privind stabilirea locurilor de munca si activitatilor cu conditii deosebite, speciale si alte conditii, specifice pentru politisti, cu modificarile ulterioare.

Art. 9 Constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii:
a) vechimea in munca recunoscuta pentru stabilirea pensiilor pana la data de 1 aprilie 2001;
b) vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, in cazul persoanelor prevazute la art. 1 lit. a) si b), pana la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Art. 10 Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I si a II-a de munca, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul beneficiarilor pensiilor prevazute la art. 1 lit. a) si b).

Art. 11 Beneficiarii pensiilor prevazute la art. 1 lit. a) si b) care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;
b) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii speciale, potrivit legii;
c) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in alte conditii de munca, potrivit legii.

Art. 12Persoanele ale caror drepturi la pensie sunt stabilite, in conditiile legii, ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi supuse automat procesului de recalculare, astfel cum este reglementaT de prezenta lege.

Aceasta lege a fost adoptata in temeiul prevederilor art. 114 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata, in urma angajarii raspunderii Guvernului in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, si in conditiile art. 147 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, cu respectarea dispozitiilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, in sedinta comuna din data de 29 iunie 2010.

VA INFORMAM

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director


COMUNICAT PRIVIND LUCRARILE DELEGATIILOR SCMD

LA ALBA IULIA

- 26.06.2010 -

Sambata, 26.06.2010, la Alba Iulia, Comitetul Director al SCMD a convocat o adunare extraordinara a membrilor fondatori ai SCMD si ai reprezentantilor filialelor din Bucuresti si din tara ale sindicatului. Au fost prezenti 63 de delegati.

Scopul adunarii l-a constituit clarificarea unor aspecte organizatorice, discutarea proiectului de Regulament de Organizare si Functionare a SCMD (ROF), prezentarea stadiului actiunilor SCMD in derulare, stabilirea strategiei SCMD pentru perioada imediat urmatoare, considerata decisiva pentru existenta statului si a natiunii romane.

Reafirmam din nou si o vom face si in continuare, cu ocazia fiecarui comunicat, in scopul clarificarii, ca numarul minim legal pentru intemeierea unei filiale este de 15 membri si ca filialele se organizeaza deocamdata pe localitati, urmand ca ulterioara lor grupare sa afirme ideea de unitate national statala in conditiile proiectatei regionalizari sau federalizari a Romaniei. De asemenea, reafirmam ca NIMENI, NICI O PERSOANA DIN CONDUCEREA SCMD, adica din Comitetul Director si din Birourile Operative ale filialelor, nu este si nu va fi retribuita pentru activitatea depusa in folosul SCMD.

Achizitiile si decontarile de cheltuieli se vor face in continuare in conditiile si in limitele anuntate de catre vicepresedintele trezorier. In ceea ce priveste Comisia de Cenzori, aceasta va fi stabilita anual din membri ai filialelor din afara capitalei. Presedintele actualei Comisii de Cenzori este col. (r) Swider Paul, presedintele Filialei Calarasi.

Tot in scopul clarificarii membrilor si viitorilor membri ai SCMD, date fiind incercarile de subminare si manipulare de tip stalinist stahanovist intreprinse prin circulare si propaganda in teritoriu de catre d-nii generali (r) Vasile Adomnichi (MAI) si Mihai Iliescu (MApN), presedintele ANCMRR din MAI, respectiv MApN, reafirmam ca, legal, nu este nici un impediment ca o persoana sa faca parte din oricate ONG-uri (tip ANCMRR) doreste, dar si din SCMD. Nu vom lua nici o masura impotriva denigratorilor nostri, nici chiar a Dl. gl. (r) Lungu de la Oradea, asteptand ca “racolatorii” nostri de serviciu, adica d-nii Basescu Traian, Boc Emil si compania, sa-i trezeasca la realitate prin masurile lor irationale si antinationale.

De asemenea, reafirmam ca nu exista nici un impediment ca un membru de sindicat sa faca parte din vreun partid politic, dimpotriva. Ne mandrim ca avem in sindicat membri ai tuturor partidelor, chiar si in recent constituita formatiune UNPR (la Arad, Drobeta Turnu Severin, Craiova, etc). Departe de a-i critica, ii felicitam pe acei membri de sindicat care s-au inscris si au functii de conducere in UNPR, un partid, nu-i asa, de mare viitor, care beneficiaza de competenta unor generali de exceptie ca d-nii Oprea, Iordanescu si Ontanu, dar si de experienta unor oameni de afaceri de mare probitate, ca d-nii Culita Tarata, Miki Spaga si fostul sindicalist Marian Sarbu! Ca nu am inteles de ce domniile lor au votat in Parlament de 5 ori impotriva intereselor militarilor in rezerva si in retragere si care le sunt solutiile pentru promisa aparare a onoarei si a drepturilor noastre legitime, este exclusiv vina noastra!... Ne pastram asadar increderea in promisiunile d-lui gl. Gabriel Oprea, sperand ca si le va onora pe toate, incepand cu aceea privind demisia.

In ceea ce priveste viitoarele departamente ale SCMD, s-a lamurit ca acestea nu vor fi structuri organizatorice, ci simple colective de lucru, constituite in functie de necesitati, pe specialitati.

La Alba Iulia s-a prezentat stadiul celor trei procese intentate de SCMD Guvernului, d-lor Seitan si Boc, al Proiectului de Lege privind abrogarea art. 17-26 din Legea nr. 329/2009 si reparatiile necesare, situatia memoriilor inaintate Secretarului general al NATO, comisiilor de specialitate de la Bruxelles si Strasbourg si textul memoriului prin care 22 de sindicate si ONG-uri independente din Romania, intre care si SCMD, solicita d-lui Jonathan Fall, director general al Comisiei pentru justitie, libertate si securitate al UE, insituirea unei comisii de ancheta pentru verificarea modului in care sunt respectate drepturile fundamentale ale omului in Romania.

Referitor la decizia aberanta a Curtii Constitutionale prin care pensia este considerata un drept castigat si proprietate inviolabila doar pentru cei pensionati pe Legea 19, iar ca pensii ocupationale sunt luate in calcul doar cele ale magistratilor desi nu numai categoriile de magistrati sunt prevazute in Constitutie, ci si strcturile militare, s-a decis:
Elaborarea unui amendament care, asumat de grupuri parlamentare, sa excluda si militarii pensionari de la aceasta noua batjocura si incalcare a legii, fapt deja realizat de catre grupul de juristi al Secretarului general al SCMD, in cursul zilei de luni, 28.06.2010;
Continuarea presiunilor asupra domnilor deputati si senatori (actiune in care s-au evidentiat pana acum prin rezultate deosebite filialele Satu Mare, Bacau, Botosani, Slatina, Craiova si Pitesti) pentru a intelege ca structurile militare, avand contracte si conditii cu totul speciale, sunt singurele in fapt care pretutindeni in lume si pana acum si in Romania, beneficiaza prin traditie de legi ocupationale separate;
Declansarea in caz de esec in Parlament a trei procese pentru respingerea “recalcularii” pe baza a ceea ce nu a existat, si afirmarea dreptului legitim al militarilor la legi ocupationale separate.

Tinand cont de existenta a peste 23 000 de petitii nerezolvate pana la aceasta data privind dobandirea cuantumului legitimat prin lege al pensiei, s-a luat hotararea utilizarii experientei dl. Cdor (r) Chirica Aurelian, presedintele Filialei 1 Focsani si deschiderea actiunii in justitie pe Legea 90, pentru redobandirea reparatiilor legitime, pe ultimii 3 ani pentru acei membri ai SCMD care sunt sistematic pagubiti. Ii rugam pe presedintii de filiale in acest sens sa intocmeasca o evidenta a acestor cazuri cu datele necesare actiunii in justitie pentru fiecare membru de sindicat in cauza. Procesul va fi deschis de sindicat in numele tuturor membrilor pagubiti.

De asemenea s-a apelat la juristii si ofiterii medici din SCMD pentru gasirea unor solutii in vederea atacarii in justie a Legii coplatii si obligarii militarilor la contributii pentru sanatate, in conditiile in care intreaga noastra legislatie a prevazut si prevede asistenta medicala gratuita.

Analizand rezultatele actiunilor sindicale din perioada 15 mai - 25 iunie a.c., adunarea a cazut de acord asupra propunerilor inaintate de presedinte privind strategia si tactica de adoptat in a 2-a parte a anului impotriva adversarilor identificati ca fiind vinovati de dezastrul economic, politic si moral al tarii:
Marii asasini economici transnationali;
Complicii din interior, adica grupurile si mediile de afaceri transpartinice;
Actualul Guvern al Romaniei;
Presedintele Romaniei.

Ample discutii au avut loc pe tema proiectului de ROF, stabilindu-se principiile si etapele definitivarii lui pana la intrunirea Consiliului National al Reprezentantilor. ROF-ul va trebui sa constituie peste 4 ani baza imbunatatirii Statutului SCMD, cu ocazia alegerilor generale.

Marele castig al intalnirii a constat, pe langa mai buna cunoastere reciproca si intarirea increderii reciproce in reafirmarea obiectivului major al luptei SCMD – apararea drepturilor, onoarei, demnitatii militarilor, ca reper al societatii civile si coloanei vertebrale a existentei statale si nationale romanesti si in raspunsul edificator la intrebarea “cat de departe suntem dispusi sa mergem”: pana la capat si impotriva oricui, pentru ca deasupra noastra se afla doar Dumnezeu si Tara, adica natiunea romana.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Va informam cu punctele de vedere sustinute de presedintele

Filialei 1 SLATINA

1. PROPUNERI DE MODIFICARI SI COMPLETARI LA
STATUTUL SCMD


TITLUL „STATUTUL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE” sa fie completat cu sintagma: „IN REZERVA SI IN RETRAGERE”
Motivatie:
-nu toate cadrele militare au fost trecute in rezerva cu OG 7/1998
-solicitarea provine de la toate categoriile de militari-MapN, MI, SRI, STS, etc

CAPITOLUL I
Art. 1-.....dupa „cadre militare in rezerva” sa se introduca „in retragere din MapN”
.......dupa „alte cadre militare in rezerva si in retragere” sa se introduca „MI, SRI, STS, etc”
In continuare, pe tot parcursul statutului si al ROF sa se foloseasca denumirea de „Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere”

CAPITOLUL II
Art. 5 sa se adauge „cu pastrarea identitatii”
Art. 6, pct. a - sa se specifice „numai pentru rezervisti”
pct. j- dupa „celelalte ministere” sa se introduca „MI, SRI, STS, etc”
Sa se adauge :
pct. p- recuperarea imobilelor construite din fondurile militarilor si care in prezent au alta destinatie
pct. r- infintarea CAR la nivel organizatie judeteana si nivel central Bucuresti
pct.s - acordarea de bilete de odihna si tratament
Art. 7- pct. d sa se completeze cu „atat interne cat si internationale”

CAPITOLUL III
Art. 8 pct. 4 sa fie reformulat,pentru ca e neclar
pct. 5 este un non sens obligarea de achitare a cotizatiei restante dupa retragere; care este modalitatea juridica?
pct. 6, cotizatia sa se stabileasca anual de CNR
pct. 6, 7, 8 si 9 sa fie revizuite in sensul ca din aceste atributii multe revin org. judetene
Va propunem urmatoarele variante de cotizatie:
Varianta 1. - 120 lei anual, platibili in doua transe
- transa 1- 30 aprilie
-transa 2- 30 septembrie
Pentru noii inscrisi sa se perceapa cotizatia numai pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului.
Varianta 2. - 70 lei anual, platibili in doua transe:
-transa 1- 30 aprilie
-transa 2- 30 septembrie
Pentru noii inscrisi sa se perceapa cotizatia numai pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului.
Optiunea B.Op.Olt este pentru a 2 varianta, deoarece:
-este iminenta diminuare a pensiilor cu 15%
- urmeaza aplicarea Legii unice a pensiilor, cu diminuari si mai drastice
-obiectivul principal al sindicatului, din statut si popularizat in teritoriu il constituie apararea sindicalistilor privind diminuarea veniturilor-drepturilor, tocmai acesta fiind motivul principal-si unic dealtfel-al aderari la sindicat.
DIMINUAREA COTIZATIEI, COROBORATA CU SCADEREA PENSIILOR, VA FI GARANTIA INSCRIERII UNUI NR. CAT MAI MARE DE MEMBRI
Obiectivul de mai sus, fiind punctual, in eventualitaea disparitiei acestuia, in vedere pastrarii membrilor si atragerii altora se impune crearea de alte facilitati care sa mentina atractivitatea sindicatului (CAR, aj.deces, de boala, bilete de odihna si tratament, excursii, reprezentare in instanta , avansare in grad, etc.)
Art. 9-aln. 1-sa se radieze „similare din domeniul de activitate”
-aln. 2-sa se clarifice ce semnifica „membri aceptati”
- aln. 2-f- privind remunerarea sustinem:
Anii 2010 si 2011 sa reprezinte ani de constituire si consolidare ale org. sindic. In toata tara, iar acesta problema sa fie pusa in discutia CNR in oct. 2011
-aln. 3 pct. b- CD nu este ales de CNR?
Art. 14 pct. c - din cuprinsul sau rezulta ca oricine poate cere excluderea de catre CD a oricui.

CAPITOLUL V
Art. 15 –nu concorda textul cu schema difuzata.
Art. 15 pct 1-alin b si k nu concorda cu art. 9 pct. b
Art.16, pct 1- nu concorda textul cu schema difuzata;nu rezulta cati membrii fac parte din fiecare organism.
Art. 17, pct. 3 - „angajatii platiti” sa aiba calitatea de membru de sindicat
Art. 18, pct. 2 - nu concorda textul cu schema difuzata.
Art. 19, pct 1 –mandatul Comisiei de Cenzori sa fie acelasi cu al CD si CNR
Art. 22, pct. 1-nu concorda cu art. 15, pct. 1, litera b si k.
Art. 24 pct. 2 -„angajatii platiti” sa aiba calitatea de membru de sindicat
Art. 28, pct.1 sa fie astfel reformulat: sindicatul infiinteaza la nivel jud. urmatoarele organisme:
-org. judeteana(presedinte, 3-5 vice, secretar)- CU PERSONALITATE JURIDICA
-filiale municipale si orasenesti (presedinte, 1-3 vice, secretar)

CAPITOLUL VI
In acest capitol nu se clarifica locatiile in care ne vom desfasura activitatea si nici fondurile eventuale de inchiriere si cheltuieli aferente.
Prin adresele A 8159/2010 a M.Ap.N. si A 1885/2010 a comandantului garnizoanei ni se face cunoscut ca nu avem dreptul de a solicita spatiu in cercul militar.

2. PROPUNERI DE MODIFICARI SI COMPLETARI LA
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE



CAPITOLUL II
Sigla propusa o consideram nepotrivita scopurilor noastre, recomandam alta solutie, ca si in cazul devizei: “VAE VICTIS”
CAPITOLUL III
Pct. 6- mutarea membrilor sa se faca cu aprobarea B.Op. care sa se comunice si CD
Pct. 7-se va preciza diminuarea corespunzartoare din cotizatie

CAPITOLUL V
Pct. 7 propunem 15 membri pentru infiintarea filialei
Pct. 10-cifra de 1000 de membri este exagerata, propunem reluarea discutiei in oct. 2011.

CAPITOLUL VII

Pct. 4 in conditiile majorarii cotizatiei, riscati sa desfintati sindicatul!
Ne mentinem propunerea pentru varianta 2 facuta la statut. Putem cade in panta VLADESCU privind marirea fiscalitati, in contradictie cu micsorarea veniturilor.

CAPITOLUL IX
Pct. 2 Ne mentinem propunerile privind remunerare, facute la statut.
Pct. 5 Propunem revizuirea acestuia in sensul simplificarii.



3. PROPUNERI PRIORITARE PE TERMEN SCURT SI MEDIU

1. Pregatirea de catre SCMDRR a viitoarelor actiuni in instanta
- Privind diminuarea cu 15% a pensiilor
- Privind Legea unica de pensionare
Termen: IMEDIAT
2. Clarificarea locatiilor filialelor
Termen: IMEDIAT
3. Diminuarea cotizatiei
Termen: IMEDIAT
4. Reglementarea remunerari
Termen: oct 2011
5. Transmiterea minimului necesar si unitar de asigurare logistica, pentru filiale
Termen: 1 august 2010
6. Elaborarea unui Ghid privind recuperarea spatiilor construite din fondurile militarilor, care acum au alta destinatie
Termen: 1 august 2010
7. Elaborarea unui Regulament CAR-unitar
Termen: 31 decembrie 2010
8. Elaborarea unui Regulament-norme privind acordarea de ajutoare
Termen: 31 decembrie 2010
9. Elaborarea unui Regulament-norme- privind acordarea de bilete de odihna si tratament
Termen: 31 decembrie 2010
10. Propunem mentinerea reprezentarii actiunilor in instanta de catre SCMDRR, pentru toti sindicalistii, in cadrul aceleiasi actiuni, prin angajarea unei case de avocatura.

17 iunie 2010

DIN LISTA RUSINII





































CINE URMEAZA, CINE A MAI RAMAS ?

Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a:
In plina criza, comandantul nostru suprem a emis 25 de decrete prezidentiale, privind trecerea in rezerva a celor de la varful ierarhiei militare, al sistemului national de aparare. Acesta este dulcele gust al glontului pe care Patria li-l ofera.
Ce este , ce s-a intimplat, la baza ierarhiei , puteti banui fiecare dintre dumneavoastra.
Va prezentam mai jos DECAPITAREA.
Decret, Nr. 555.
Articol unic. - Domnului chestor-sef de politie Chesnoiu Stefan Niculae ii inceteaza raporturile de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor.
Decret, Nr. 556.
Articol unic. - Domnului chestor de politie Calarasu Ion Ilie ii inceteaza raporturile de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor.
Decret, Nr. 557.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, cu modificarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale si Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nr. 54/2010,
Articol unic. - Domnului colonel Apetroaie Dumitru Constantin i se acorda gradul de general de brigada cu o stea si trece in rezerva cu noul grad.
Decret, Nr. 558.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avand in vedere propunerea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nr. 52/2010,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Grigore Neculai Corneliu se inainteaza in gradul de general-locotenent cu trei stele si trece in rezerva cu noul grad.
Decret, Nr. 559.
Articol unic. - Domnului comisar-sef de politie Sighinas Ion Tudorel i se acorda gradul profesional de chestor de politie si ii inceteaza raporturile de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor.
Decret, Nr. 560
Articol unic. - Domnului comisar-sef de politie Iana Marin Petre i se acorda gradul profesional de chestor de politie si ii inceteaza raporturile de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor.
Decret, Nr. 561.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea directorului Serviciului Roman de Informatii,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Ionita Nicolae Marin trece in rezerva.
Decret, Nr. 562.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea directorului Serviciului Roman de Informatii,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Dunea Tancred Sorin trece in rezerva.
Decret, Nr. 563.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea directorului Serviciului Roman de Informatii,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Coman Mircea Daniel trece in rezerva.
Decret, Nr. 564.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avand in vedere propunerea directorului Serviciului Roman de Informatii si Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nr. 55/2010,
Articol unic. - Domnului colonel Voicu Marin Ioan i se acorda gradul de general de brigada cu o stea si trece in rezerva cu noul grad.
Decret, Nr. 565.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avand in vedere propunerea directorului Serviciului Roman de Informatii si Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nr. 55/2010,
Articol unic. - Domnului colonel Sava Constantin Constantin i se acorda gradul de general de brigada cu o stea si trece in rezerva cu noul grad.
Decret, Nr. 566.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea directorului Serviciului Roman de Informatii,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Gheorghe Ion Laurian trece in rezerva.
Decret, Nr. 567.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Sima Aurica Emil trece in rezerva.
Decret, Nr. 568.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului administratiei si internelor,
Articol unic. - Domnului chestor de politie Chereji Dumitru Gheorghe ii inceteaza raporturile de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor.
Decret, Nr. 569.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul contraamiral de flotila cu o stea Dospinescu Zaharia Virgil trece in rezerva.
Decret, Nr. 570.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Neagoe Constantin Visarion trece in rezerva.
Decret, Nr. 571.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Nastase Gheorghe Constantin trece in rezerva.
Decret, Nr. 572.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Parvulescu Nicolae Iulian trece in rezerva.
Decret, Nr. 573.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Stefan Gheorghe Ion trece in rezerva.
Decret, Nr. 574.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul contraamiral de flotila cu o stea Haldan Romulus Romulus trece in rezerva.
Decret, Nr. 575.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Pinete Alexandru Cornel trece in rezerva.

Decret, Nr. 576.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Cotoara-Nicolae Alexandru Alexandru trece in rezerva.
Decret, Nr. 577.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Uta Dumitru Florin trece in rezerva.
Nr. 578.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare,
avand in vedere propunerea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale,
Articol unic. - Domnul general-maior cu doua stele Musat Cristea Eugeniu trece in rezerva.
Decret, Nr. 579.
In temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale,
Articol unic. - Domnul general de brigada cu o stea Damoc Mihai Gheorghe trece in rezerva.

PRESEDINTELE ROMANIEITRAIAN BASESCU

Bucuresti, 4 iunie 2010.

16 iunie 2010

APEL DE URGENTA


NENOROCIREA S-A PRODUS!
N-ATI CREZUT IN EA, ATI SPERAT CA O VOM EVITA!

In urma evenimentelor din 15 iunie ne adresam cadrelor militare in rezerva si in retragere, din judetul OLT-MApN, MI, SRI, STS, invitandu-va sa veniti alaturi de noi, sa va inscrieti in SINDICATUL NOSTRU.

Urmeaza depunerea cat mai rapida a actiunii in justitie, in vederea recastigarii drepturilor eliminate de catre actualii guvernanti.
Reprezentarea membrilor sindicatului la instantele nationale si eventual la Curtea Europeana a Drepturilor Omului se va face numai pentru cei care vor dovedi apartenenta la SINDICATUL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE.

TOATE CHELTUIELILE OCAZIONATE DE REPREZENTAREA NOASTRA IN JUSTITIE VOR FI SUPORTATE DE SINDICATUL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE, acesta avand personalitate juridica, conferita prin SENTINTA CIVILA NR. 83/2009, a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti

14 iunie 2010

APEL CATRE GENERALII IN REZEVA SI IN RETRAGERE AI ARMATEI ROMANE

DOMNILOR GENERALI,
CIOFLINA DUMITRU, ILIE MARIN, COSTACHE TIBERIU,COSTACHE MIHAITA, BARLOIU IOAN, BARLOIU VIOREL, PALAGHIA MIHAI, PASTAE ION, CIUBOTA GHITA, PALSOIU ION, BOARNA ALEXANDRU, DIACONU CONSTANTIN
Apreciem ca actuala atitudine a politicienilor din fruntea statului fata de Armata Romana, institutie fundamentala, si fata de pensionarii militari, se datoreaza in mare parte si lipsei de atitudine a unei parti a generalilor care au detinut functii de raspundere in aceasta institutie, care de-a lungul istoriei a adus sacrificii imense pentru existenta neamului si care pana de curand s-a bucurat de respect si incredere. Facem un apel pe aceasta cale catre o parte din generalii care si-au desfasurat activitate in fruntea unor structuri importante pentru a se implica in actiunea de pastrare a unei imagini corespunzatoare a Armatei si pensionarilor militari si de a combate cu fermitate clasificarile de "bugetari de lux", "pensionari de lux", "pensii nesimtite", care sunt de natura sa aduca atingere onoarei si demnitatii de militar si sa atraga ura asupra noastra a celorlalte categorii sociale.
DOMNILOR GENERALI,
-Renunti la espectativa si nu fiti lasi;
-Fiti drepti, fiti corecti si aratati pensionarilor militari ca va meritati gradele;CINSTE SI ONOARE generalului Popescu, fost sef al S.M.G., pentru atitudinea luata, de aparare a demnitatii Armatei, militarilor si pensionarilor militari;
-Renuntati la tactica strutului;
- Iesiti in mass-media si prezentati poporului roman de ce aceasta categorie sociala nu trebuie umilita; explicati militarilor si pensionarilor militari ce s-a dorit prin reforma in Armata, ce s-a promis prin legi si ordine ca se va face in Armata si cu cei disponibilizati si la ce se va ajunge - noi pensionarii militari o sa devenim cersetori;
-Aratati poporului roman servitutile stiute si nestiute la care au fost supusi militarii romani inainte de 1989 si dupa 1989, servituti care duc la o speranta medie de viata de 58 de ani;
Atitudinea de noncombat, tacerea voastra sunt luate drept un gir in alb pentru umilinta la care este supusa ARMATA de actuala conducere politica a statului.

9 iunie 2010

SCRISOARE DESCHISA

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE FILIALA 1 SLATINA, OLT

Domnilor Senatori si Deputati:

Nita Mihai
Toma Ion
Sova Dan Coman
Barbulescu Daniel-Ionut
Stan Nicolae
Bobes Marin
Steriu Valeriu Andrei
Iordache Florin
Stirbu Gigel
Frunzulica Doru Claudian
Cadrele militare in rezerva si in retragere din sistemul national de aparare, care o viata au purtat uniforma, facandu-si datoria fata de tara, si care ei si familiile lor v-au acordat increderea , dandu-va votul de investitura in Parlamentul si Senatul Romaniei, circumscriptia electorala nr. 30, judetul Olt ( colegiile nominale 1-7), in speranta unei bune credinte si integritati, vor sa stie cum le veti reprezenta interesele, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, cand se va dezbate motiunea de cenzura, prin care actualul, efemerul si cu totul intamplatorul Guvern Boc, isi va asuma raspunderea pe aberantele, anticonstitutionale, antinationale legi, care vor declansa un adevarat genocid national.
Va adresam cu acest prilej un vibrant protest impotriva tuturor masurilor de austeritate ce urmeaza a fi luate, din partea tuturor celor care de-a lungul intregii lor cariere, si-au facut datoria sub drapel, indeplinind toate misiunile primite, fara sovaire, respectand intocmai prevederile juramantului militar, ca si cei care acum se afla in uniforma, indeplinindu-si cu aceeasi constiinciozitate, indatoririle ce le revin, facand cu greu fata, noilor conditii de criza financiara, economica,dar mai ales, morala.
Vrem sa stim, in acelasi timp, care este pozitia dumneavoastra, fata de aberantele masuri de austeritate, negociate cu FMI, fara consultarea celor care v-au acordat votul si vor suporta efectele lor, ca si fata de anticonstitutionala lege unica a pensionarii, ce urmeaza a se dezbate in regim de urgenta in Camera Deputatilor, precum si fata de proiectul legii care va anula efectele legii 329/2009, privind cumulul pensiilor cu salariul, care se afla in dezbaterea aceleasi camere.
Vrem sa stim de asemenea care este votul pe care il veti acorda motiuni de cenzura, pentru ca suntem impotriva tuturor acestor masuri de austeritate, intrucat prin reducerea pensiilor, se executa un act samavolnic de furt din proprietatea noastra care este pensia. De altfel, pensia este impropriu numita pensie, ea este de fapt o rasplata, conform normelor europene, si ar trebui , sa poarte denumirea de renta de rezervist ori de veteran-ca in armata romana, intrucat obligatiile noastre militare si efectele juramantului militar sunt sacre si vesnice.
Altfel, nu s-ar mai face aceasta condamnare publica, ca noi rezervistii consumam din fondul de pensii al celorlalti pensionari ai tarii, inducandu-se in mod eronat si perfid, in mentalul populatiei, ideea ca, noi suntem parazitii, cei din cauza carora, nu se pot plati si eventual mari, celelalte pensii, precum si ideea, ca micsorandu-ni-se noua pensiile, prin recalculare , li se vor mari lor actualele pensii. Oare pensionarii militari au devenit un pericol pentru Siguranta Nationala a a Romaniei, ca sa fie invocat articolul 53 din Constitutie ? Nu vi se pare domnilor ca ne intoarcem la vremurile demult apuse ?
Acest atac nu este numai un atac la morala, este un atac la demnitate, dar nu numai la a noastra, ci la demnitatea Romaniei, atac pe care dupa al doilea razboi mondial nici statele fasciste si hortyste nu l-au comis asupra membrilor armatelor respective.

Credem ca dincolo de toata campania de discreditare a celor ce am servit tara se afla si interese straine. Nu putem sa trecem cu vederea ce se intampla in “Tinutul Secuiesc”, tinut deja recunoscut de guvernanti prin documente oficiale ale statului roman, si va rugam si pe dvs. sa priviti in aceasta directie si sa opriti cursul evenimentelor ce se succed cu repeziciune, prefigurand un deznodamnt cu urmari tragice pentru Statul Roman

Credeti domnilor parlamentari ca dupa atata anatemizare a tuturor celor ce au servit Tara sub drapel, nu se distruge si acea mica bruma de patriotism si onoare ce a mai ramas in sufletul lor, dar mai ales a elementului activ-ARMATA SI INTREGUL SISTEM NATIONAL DE APARARE ? Ce datorie sa mai aiba militarul activ, atunci cand vede ca fostului camarad, i se ia 2/3 din pensie, iar gradele de la baza ierarhiei vor ramane cu un ajutor de somaj ?

Pentru noi pierderea are mai multe sensuri. Unul este rasplata Tarii, cu efectul ei cel mai nociv-exemplul dat generatiilor tinere. Al doilea este atentatul la dreptul nostru de proprietate, respectiv neretroactivitatea. Al treilea si nu in ultimul rand este faptul ca viitoarele noastre pensii nu se vor mai actualiza dupa cele ale militarilor in activitate, repetandu-se drama de acum 10 ani-adica inainte de aplicarea legilor de pensii militare-cand un general fost commandant de armata avea o pensi egala cu a unui subofiter.
In concluzie vom fi de 3 ori sacrificati.

Noi solicitam sa sustineti mentinerea actualelor prevederi ale legii 164/2001 si a legii 179/2004, privitoare la pensiile militarilor si politistilor ca si a lucratorilor din penitenciare, si introducerea prevederilor acestora in capitol separate, in actualul proiect al legii unice a pensiilor publice.Solicitam de asemenea sa nu fiti de accord cu actualele masuri de austeritate prin care se reduc veniturile celor din activitate cu 25%, iar celor din rezerva, cu 15%. Respingem categoric asemenea masuri, ce demonstreaza incapacitatea, incompetenta actualului guvern de a gasi alte masuri economice pentru a iesi din aceasta situatie in care tot el ne-a adus.Va asiguram de intreaga noastra cosideratie si sustinere in masura in care ne veti reprezenta interesele asa cum vi le-am prezentat mai sus, asigurandu-va totodata de monitorizarea permanenta a dvs. pe timpul votului, impreuna cu toti votantii din colegiul uninominal care v-am ales.
Avem onoarea sa va salutam!

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 SLATINA, OLT, A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE

3 iunie 2010

ULTIMELE NOUTATI

Asa cum va informam anterior, azi 03 iunie 2010, la SLATINA, a avut loc manifestatia si protestul organizat de toate sindicatele din judetul OLT, deci inclusiv sindicatul nostru.

Este prima data cand sindicatele din toate domeniile-bugetar, privat, militar, pensionar, etc. -sunt impreuna.

Din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere au participat in jur de 60 de membri, apartinand celor doua filiale ale judetului OLT, respectiv Slatina si Caracal.

Alaturi de cei prezenti am protestat pentru calvarul rusinii, pe care Presedintele Tarii si Guvernul vor sa-l impuna bugetarilor si pensionarilor- si nu numai-si am cerut DEMISIA Presedintelui si Guvernului .

Multumim pe aceasta cale, tuturor sindicalistilor nostrii, celorlalte cadre militare in rezerva si in retragere, care au fost alaturi de noi, si rugam pe cei care dintr-un motiv sau altul au absentat, sa inteleaga ca acum este momentul sa vina alaturi de noi.

NEIUBITI CONDUCATORI, CE ASTEPTATI ???

O noua rascoala de la Bobalna ?

Un nou an-1907 ?

Un nou an-1933 ?

Un nou an-1989 ?

Un nou an –posibil 2010 ?

Treziti-va pana nu este prea tarziu !

Poporul nu mai poate rabda !

Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!

George Cosbuc-Fire de tort,1864

1 iunie 2010

APEL PENTRU REVENDICAREA DREPTURILOR

Ca urmare a invitatiei adresate de sindicate, in sedinta de lucru din data de 31 mai 2010 a Biroului Operativ s-a hotarat ca membrii filialei sindicatului nostru sa participe la manifestatiile si protestele organizate in data de 03 iunie 2010, intre orele 16-18 la SLATINA, in fata Prefecturii, pentru a cere guvernantilor stoparea genocidului ce se preconizeaza a se efectua asupra populatiei.
Solicitam tuturor membrilor nostri de sindicat, dar si celorlate cadre militare in rezerva si in retragere sa participe la mitingul respectiv. La actiuni va participa si Filiala Caracal.
Punct de adunare al rezervistilor la Cercul Militar Slatina, incepand cu ora 15.00.