3 februarie 2011

INTREBARI CARE ASTEAPTA RASPUNSURI


In atentia CD, si nu numai.
Solicitam public raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Ca urmare a modificarilor structurale, de esenta in componenta centrala a SCMD, in sedinta din 25.01.2011, noi cei din CNR, cand si unde ne mai putem spune cuvantul, ori existam numai pe hartie ?
Statutul si investitura noastra nu mai conteaza ?
De ce nu se precizeaza ca, aceste modificari sunt provizorii, pana la aprobarea de CNR ?

2. La rugamintea domnului avocat Gilca  de a schimba ordinea documentelor din plicul 1a, adica alta decat in ghidul initial, ne punem intrebarea firesca , cand mai putem face aceasta, daca majoritatea plicurilor au fost deja predate ? Deci pana cand mai veniti cu modificari ? Membrii de sindicat nu sunt simple piese pe masa de sah, oricand la dispozitia noastra!

3.ROF-ul este sub forma de proiect. Statutul este documentul legal, legea legilor, cartea cartilor, daca vreti, pentru sindicatul nostru. Statutul sindicatului, la articolul 27, alin 4 spune ca ,, Birourile Operative Județene aprobă înscrierile de noi membri, asigură colectarea cotizației membrilor și reprezintă sindicatul în relațiile cu organele administrației locale”. In comunicatul privind, sedinta CD din 25 ianuarie, dvs. ne spuneti ceea ce contabilul sef da dispozitii inca din 14 ianuarie, asa cum se vede mai jos. Ba mai mult vine si cu dispozitii de genul:
vineri, 14 ianuarie 2011
A. INCASARI DE NUMERAR
1. La sediul central al SCMD se efectueaza incasari reprezentand cotizatiile membrilor de sindicat, restituiri avansuri spre decontare si orice alte sume cuvenite sindicatului. Filialele judetene, de sector si teritoriale nu efectueaza incasari de numerar
Deasemeni se repeta dispozitia si pe data de
miercuri, 26 ianuarie 2011
Pana la data de 31.01.2011, toti titularii de avans vor justifica sumele primite in anul 2010.
Acordarea avansurilor pentru anul 2011 se va face dupa justificarea sumelor acordate anterior si deschiderea noilor conturi cu titular filiala sindicatului. Pentru aceasta filialele vor transmite persoanele desemnate cu drept de semnatura in banca.
Plata cotizatiei se va face numai prin depunerea sumelor in contul colector al sindicatului, deschis la BRD. Nu este legala incasarea in numerar a sumelor la sediul filialelor.
Contabil sef,
Chelu Marin
25.01.2011
       Cine este legal domnilor, noi am strans cotizatia ca sa nu ii mai punem pe oameni pe drumuri, au fost cazuri cand i-am trimis la banca si ne-au aratat statutul. Apropo, cand se deschid conturile, ca noi intrebam una si d-l Chelu raspunde alta! Cine conduce acest sindicat, dumnealui sau CD ?

4. Despre negocieri, despre continutul si clauzele contractelor de reprezentare in instanta, despre cota parte/dosar, si in cate dosare ne reprezinta avocatii, cand vom afla ? Speram sa nu avem surpriza sa aflam ca ne cereti suplimentarea sumelor date de sindicalisti! De ce ati exclus participarea la Alba Iulia a reprezentantilor din teritoriu ? Negocierea contractului nu implica banii pe care nici sa punem mana nu mai avem dreptul ?

5. De ce aflam, ca se vor deschide actiuni in instanta pentru fiecare membru in parte, si nu o singura actiune, pe SCMD ? Va rugam sa ne dati explicatii, ca si noi la randul nostru sa putem lamuri oamenii.

6. Lamuri-ti-ne cat mai repede cine sunt Costel Gilca si Bogdan Galca, si ce relatii au-daca exista- cu  SCMD .

              Daca ar fi existat o comunicare reala cu filialele, asa cum s-a cerut, in repetate randuri din teritoriu, intrebarile de mai sus n-ar fi existat. Ele sunt determinate de nevoia de informare a membrilor nostri de sindicat. Nu sunt multe, sunt putine, dar necesita raspunsuri urgente, pe care speram sa le primim cel mai tarziu pana pe 10 februarie.