23 noiembrie 2012

INTALNIRE CU MINISTRUL APARARII NATIONALE

            In dupa-amiaza zilei de 21 noiembrie 2012, la Timisoara a avut loc intalnirea Ministrului Apararii Nationale Domnul General in rezerva Corneliu Dobritoiu cu cadre militare in rezerva si retragere din  garnizoanele judetelor Arad si Timis. La aceasta actiune au fost prezenti actuali si viitori parlamentari din Timisoara, printre care de o simpatie aparte s-a bucurat Doamna Maria Grapini, cunoscuta si recunoscuta pentru intransigenta si claritatea cu care isi expune punctele de vedere in presa scrisa precum si in dezbaterile radiodifuzate sau televizate. 
            Expunerea Domnului Ministru, completata cu scurte alocutiuni ale oficialitatilor timisene prezente si cu unele propuneri ale participantilor, s-a desfasurat intr-o nota de incredere si optimism cu privire la viitorul pensionarilor militari. 
            Concluzia de final, asupra careia cei prezenti si-au manifestat acordul, a evidentiat necesitatea stringenta a inlocuirii regimului ilegitim patronat de guvernatorul impus impotriva vointei poporului. In acest sens trebuie depuse toate eforturile pentru ca guvernul USL sa se sprijine pe o larga majoritate instaurata prin alegerile parlamentare din  9 decembrie 2012. Iar pentru pensionarii militari este imperios necesara adoptarea cat mai rapid cu putinta a legii ocupationale, asa cum functioneaza in toate statele cu democratie reala, care sa repuna in drepturile firesti cadrele militare in rezerva.













            
Va prezentam si informarea vicepresedintelui SCMD pentru ZONA VEST, dl. Col. (r) Radu Aromanesei.

Informare
asupra desfăşurării întâlnirii Ministrului Apărării Naţionale cu militarii în rezervă
-Timişoara, 21 noiembrie 2012-


                Activitatea a avut loc în contextul campaniei electorale  USL Timişoara, alături de Domnul Ministru Dobriţoiu participând candidaţii îa alegeri din partea PNL, PC şi PSD (de remarcat absenţa candidatului UNPR). În asistenţă au fost aproape 200 rezervişti din Timişoara , împreună cu reprezentanţi ai unor filiale din Zona 5 Vest.
                În expunerea sa, Domnul Ministru a prezentat situaţia extrem de dificilă în care se află România ( a făcut chiar o comparaţie cu situaţia dinaitea celui de-al doilea război mondial), context care a pus şi ministerul pe care îl conduce într-o stare critică.
                Referitor la problemele atât de cunoscute ale militarilor în rezervă (Domnia Sa având, de asemenea pensia diminuată şi statutul luat), ne-a explicat faptul că numai prin votul cetăţenilor , inclusiv al rezerviştilor, USL va putea să aibă o majoritate confortabilă, pentru a putea reclădi statul şi , în particular, a repara nedreptăţile grave, uneori cu tragice consecinţe, la care au fost  supuşi militarii în rezervă.
                În timpul acordat întrebărilor şi discuţiilor, mai mulţi participanţi au ridicat probleme referitoare atât la situaţia lor (exemplu, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, apreciată de Domnul Ministru ca o altă nedreptate care va trebui rezolvată), cât şi la funcţionarea defectuoasă a unor structuri de la nivelul ministerelor de resort (în speţă, Casele Sectorialel de Pensii), la care Domnia Sa a invocat lipsa personalului înalt calificat, remarcând şi faptul că nu i s-a răspuns favorabil la solicitările adresate unor rezervişti cu experienţă de a-l ajuta.
                În ceea ce priveşte poziţia Filialei SCMD Timişoara, am reamintit Domnului Ministru faptul că noi avem un Acord de Colaborare cu alianţa USL Timiş, acord bazat chiar pe prevederile Programului de Guvernare 2012 al USL, capitolul 7 APĂRAREA, dar în lunile trecute de la accederea la guvernare s-a executat „marşul pe loc”, ceea ce a generat o stare de acută frustrare printre rezervişti. Prin urmare, am subliniat faptul că până la data alegerilor (9 decembrie) este imperios necesar să se elaboreze un act normativ (OUG) prin care să se clarifice poziţia guvernului, şi implicit a USL, faţă de categoria noastră profesională, înaitând cele trei propuneri :
  1. OUG numai pentru MApN;
  2. OUG numai pentru MApN şi SRI;
  3. OUG pentru toate trei, MApN, MAI şi SRI, cu aplicare eşalonată pe ministere, remarcând că aceasta din urmă întruneşte cea mai mare susţinere din partea SCMD.
                În răspunsul său, Domnul Ministru a confirmar faptul că cele trei proiecte de ordonanţă sunt deja întocmite, urmând ca în cel mai scurt timp să se obţină toate avizele pentru una dintre ele.
                Cu tot respectul, mi-am permis să-mi menţin scepticismul până la apariţia actului normativ în Monitorul Oficial, accentuând din nou ca acest eveniment să se producă PÂNĂ la data alegerilor, altfel fiindu-ne foarte greu să mobilizăm rezerviştii pentru a participa la vot şi a vota în favoarea candidaţilor USL.
                În continuare, am prezentat Domnului Ministru o situaţie greu de înţeles, când acum, în plină campaniei electorală, Casa de Pensii a MApN trimite noi decizii de pensionare unor rezervişti cărora la reevaluare pensiile le-au fost mărite, iar acum li se reduc pritr-o re-reevaluare (un exemplu era în sală!). În  aceste condiţii, se creează o nouă categorie de nemulţumiţi şi se generează o atitudine de neîncredere în conducerea unor sectoare din Armată, care în loc să analizeze şi să răspundă contestaţiilor documentate ale celor cu pensiile diminuate, execută o altă activitate cu un caracter îndoielnic.Domnia Sa şi-a exprimat încrederea în activitatea şefului Casei de Pensii, dar va verifica informaţia.
                Ulterior,într-un cadru informal, am reiterat cererea de a ni se accepta solicitarea de a obţine un sediu în cadrul spaţiilor locative (numeroase) ale MApN din Timişoara, dar mi s-a dat de înţeles că actualul cadru legislativ nu permite acest lucru.
                În final, pot aprecia că activitatea şi-a atins scopul, marea majoritate a participanţilor din cadrul rezerviştilor (cu excepţiile inevitabile, dar puţine) au subscris mesajului ministrului Apărării Naţionale şi a candidaţilor USL de a susţine această formaţiune politică, singura, se pare, care manifestă preocupare faţă de cerinţele Armatei de Rezervă.

Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD,
Col(r) Radu AROMÂNESEI

42 de comentarii:

  1. Citez: "Ulterior,într-un cadru informal, am reiterat cererea de a ni se accepta solicitarea de a obţine un sediu în cadrul spaţiilor locative (numeroase) ale MApN din Timişoara, dar mi s-a dat de înţeles că actualul cadru legislativ nu permite acest lucru."!...
    Ce putem spune este ca dl.General Dobritoiu este dus de nas de catre "juristii" lui peste prajit din MApN, care, se stie, nu ne iubesc pe noi, cei din SCMD - ei sunt juristi, au statutul asigurat, au pensii grase, revendicarile SCMD nu le pot pune decat in pericol privilegiile.
    Rog Departamentul Juridic al SCMD sa cheme imediat in judecata MApN, pe subiectul discriminarii rezervistilor si neaplicarii corecte a Legii dialogului social. Sa le dam o lectie acestor "juristi", inculti si tupeisti ai MApN. Pe de alta parte si Col. Anghelescu, seful Directiei Calitatea Vietii Personalului trebuie sa primeasca o bila neagra pentru nepasare si neimplicare in rezolvarea problemelor rezervistilor.
    Col. (ret) Arsenie Gheorghe
    Răspundeţi
  2. Juristii din MApN il plang pe impostorul Oprea si il vor inapoi la carma ministerului, este mai mult decat evident ...
    Pistolar 2, Grupa 1
    Răspundeţi
  3. Constat cu regret ca SCMD s-a transformat in agentul electoral al acestor mincinosi. Se urmareste ca rezervistii sa ramana in case pana la alegeri, apoi repararea nedreptatilor va fi amanata pana la calendele grecesti. Ponta si Dobritoiu isi bat joc de rezervisti.
    Răspundeţi
  4. ce a fost scmd si ce a ajuns ne prostesc pe fata toti politrucii dar sa nu uitam ca mai sunt si udmr ppdd independenti care asteapta votul celor 30000 de pensionari furati de stat
    Răspundeţi
  5. Sunt Toma Necredinciosul deoarece de prea multe ori am fost mintit cu nerusinare.Exemplul cel mai edificator este tandemul Basescu-Boc la care se poate adauga Marian Sarbu.In concluzie ,daca pana la 9 decembrie nu apare OUG cu revenirea pensiilor celor cu ele scazute la cuantumul din decembrie 2011 nu voi vota USL-ulnici eu si nici familia mea.Cu deosebit respect va recomand sa faceti la fel.Sa auzim numai de bine.
    Răspundeţi
  6. Sunt 7 luni de cand USL-ul tot ne duce cu vorba prin diverse justificari care mai de care mai fanteziste. Cat timp PSD-ul a batut palma cu "partidul" lui Oprea nu putem avea incredere in ei. Pot face pariu ca viitorul guvern va fi format de ARD+PSD+UNPS+UDMR!
    Este mai mult decat evident ca nu sunt oameni de cuvant!
    Răspundeţi
  7. Daca nu se va repara furtul din pensiile rezervistilor pana la 09.12.2012,voturile vor pleca spre ARD si PPDD.UNPR si UDMR merg dupa avantaje.In conditiile de neseriozitate(lipsa de cuvant)USL nu va obtine scorul de care are nevoie sa guverneze fara probleme.Besescu ii va sicana cu un alt ministru,o dada sau de doua ori,va interveni raca in USL,pnl la presiuni interne nu v-a mai rezista si o sa sara in barca PDL.Imi pare foarte rau de Ponta,dar daca nu-si va face bine calculele il vom vedea intr-un final singur,sugand degetul prin fundul curtii.Ar fi pacat pentru ca este un politician tanar care promite.Lipsa de experienta si neaplecarea asupre acelora cu experienta curata il va costa.
    Răspundeţi
  8. O atitudine similară cu cea a lui "Toma Necredinciosul" va fi abordată şi în Moldova dacă, până la 09.12.2012, Guvernul nu va emite actele normative promise încă înainte de campania electorală, de la alegerile locale. Atât eu, cât şi fa,ilia mea, cunoştinţele şi prietenii, vom vota un alt partid sau o altă alianţă, dacă, aşa cum am spus ,mai sus,nu se va face dreptate, în sensul emiterii ordonanţelor mult vehiculate.
    Răspundeţi
  9. Ce ati vrea sa faca SCMD? Sa iasa in strada si sa-si atraga oprobiul celor peste 7 milioane de romani care au votat la referendum impotriva lui Basescu? Sa iasa in strada si sa devina astfel agent electoral al PDL/ARD? Asta vreti?
    Camarazi, trebuie sa intelegi ca cea mai buna solutie pentru toti romanii este ca acesta reparatie pentru militarii cu pensii ciuntite sa se faca dupa 9 decembrie.
    Daca nu se va face dreptate dupa 9 decembrie, atunci SCMD sa-i astepte pe guvernanti "la cotitura", sa organizeze CNSC-ul in toate localitatile tarii si sa-i dea jos de la Guvernare.
    Daca veti vota si veti aduce din nou la putere gasca pedelista (parte din ea) credeti ca va va ajuta cu ceva? Nu veti face decat sa oferiti motive ieftine USL-ului (majoritate fragila in Parlament, deci acuze de sabotare in plen, in Comisii parlamentare, etc) de a nu-si indeplini promisiunile fata de electorat. Iar cei care mai au un dram de luciditate inteleg ca PP-DD este tot PDL...
    Col. (r) Razescu Dumitru
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Luciditate inseamna sa nu accepti sa fii mintit continuu indiferent de catre cine.
      Luciditate inseamna sa te tii de cuvant odata ce ai promis si sa nu incerci tot felul de subtrefugii.
      Luciditate inseamna sa nu te lasi intimidat dar nici sa nu exagerezi atunci cand soliciti sa fii tratat cu respect.
      Despre basescu, boc, seitan, oprea etc. nu are rost sa mai vorbim, locul lor este la ZID.
      Despre Ponta, Antonescu, Dobritoiu, Campeanu etc. doar pana la 09.12.2012 mai merita sa scriem le scriem numele cu majuscule daca se tin de cuvant, daca nu cu minuscule. Au avut timp suficient sa verifice, sa corecteze greselile si ce-i mai important sa legifereze un principiu (daca mai era nevoie) valabil "erga omnes" numai la noi nu, cel al neretroactivitatii legii.
      Ce au facut cu militarii rezervisti vor face cu toti pensionarii, cea mai vulnerabila categorie sociala, ajunsa la mila coruptilor tarii la batranete.
      Sa le fie rusine.
      Au distrus si vor distruge in continuare toata tara.
      Sa fie in veci blestemati cu tot neamul lor de naparci colorate!
    2. Ponta, Dobritoiu, Campeanu si Dogaru sunt niste escroci de cea mai joasa speta. Nu se deosebesc cu nimic de Basescu, Boc, Oprea si Canacheu. Mint cu nerusinare militarii si politistii in rezerva. Daca acum inainte de alegeri, cand pot castiga 150-200 mii de voturi nu o fac, dupa alegeri nici nu se vor mai sinchisi si vor trimite jandarmii sa discute cu protestatarii.
  10. Domnilor, nu mai umblați cu intoxicări de genul votez pe alții, sau că viitorul guvern va fi ard,psd,unpr, udmr. Pe gabi oprea nu-l suport nici eu. Dar pe ppdd unde-l punem?
    Răspundeţi
  11. ardealul nu poate fi cu oprea ca el ne a furat si ponta ne minte de 7 luni.pensionarii sunt cu familii cu drept de vot vre o 50000 de de voturi plus prieteni si indecisi deci,sa aiba grija sa si respecte cuvantul ...daca l mai au.
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. ARDEALUL sa taca !!!..ati vreut sa raminetii cu guvernatorul..nu ati iesit la vot,la referendum..niste ametiti..dormiti pe voi..
    2. Si daca era demis guvernatorul, ne restituia cumva Ponta pensiile? Aud?
  12. Observam ca inca o data am fost mintiti si ca nu contam prea mult pentru ei!Pacat . Am crezut ca ,in sfirsit calvarul nostru se va termina! Cu cine? Toti sint la fel!Bogati ,putrezi de bogati ,incapabili de a-si respecta promisiunile, specialisti in arta de a minti si de a se scuza. Eu nu cred ca USL pretuieste armata ! Dimpotriva! Mai ales ca liderii coalitiei stau cot la cot cu dusmanul lor (reabilitat)UNPR.Pina nu vom vedea publicate in Monitorul oficial cele 2 hotariri de guvern nu mai credem nimic si in consecinta , pe noi,pe familiile noastre ,pe prietenii nostri sa nu mai contati!
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Tu iti mai arati si culoarea politica...mai bine taci oranjgutane
  13. pensionarii M.A.I.cu pensiile taiate abuziv nu voteaza pe oprea care este tot USL o sa vedem daca se tin de promisiune pana pe 9 decembrie daca nu gasim alternative cu cine sa votam
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Le pasa drept in basca de voturile dvs, se considera deja ca si alesi. Daca nu iesim imediat la miting ca si cei de la Oltchim, nu mai vedem nicio revenire de pensie niciodata. Conducerea SCMD tradeaza sindicalistii, USL se teme cel mai mult de un miting al rezervistilor pana in alegeri. In maximum 3 zile de proteste ar semna Ponta ordonanta pe genunchi, ar scrie-o de mana in Piata Victoriei. Cine stie ce i-au promis borfasii astia lui Dogaru ca sa ne tina in case...
    2. USL SI-A TAIAT SINGUR ARIPILE DE MULTE ORI SI NE PROSTESC IN CEA MAI PURA SPETA , DEOARECE USL A INITIAT P.L. 758/2011 DEPUS LA PARLAMENT IN PROCEDURA DE URGENTA IN 15 DECEMBRIE 2011 , APROBATA IN SENAT IN 14 APRILIE 2012 SI ANULATA IN CAMERA DEPUTATILOR LA INITIATIVA USL IN 13 IUNIE 2012. PRINTRE INITIATORII P.L. A FOST CINDREA DE LA SIBIU SEFUL COMISIEI DE MUNCA CARE A SEMNAT SI PENTRU ANULAREA P.L. PUTEM SA SPERAM 1000 DE ANI USL=PDL, FARA DISCUTIE. NUMAI DE AL NAIBII AM SA VOTEZ CU UDMR SA FACA PRAF ROMANIA , CARE M-A DEFINIT CA PE UN "NESIMTIT" SI CATALOGAT "INFRACTOR FISCAL" SI AMNISTIAT DE USL CHIPURILE.
      NAIVII INCA POT SPERA , DAR LOZUL PDL+USL ESTE NECASTIGATOR.
  14. Col. (ret.) Ioan Gheorghe Ratiu22 noiembrie 2012, 06:54
    Radule te felicit, ai ramas la fel de corect si bataois. Va doresc sa reusiti.
    Răspundeţi
  15. Speranta mea,de camnd mi-au taiat1/3 din pensie a fost USL.M-am lamurit!Si astea ca si ceilalti m-au pacalit amanand de pe o zi pe alta repararea,,greselei,,.Acum nu-i mai cred sub nicio forma vazad pe ponta cum sta alaturi de ,,nasu,, la masa.Singura mea putere de a le arata nemultumirea este aceea de a nu merge la vot!Doresc sa-i vad pe HOTI cum isi scot ochii unii altora!Sa avem parte de sanatate si o sa vedem ce o mai fi!
    Răspundeţi
  16. Garnizoana Roman are peste 1400 dw pensionari militari,inmultind cu 2,8% procent de influienta si convingere(familie,rude ,prieteni,vecini) sunt aprox.4000 de voturi care vor ramane acasa sau la alt partid daca domnul ministru si USL nu publica OUG pana pe 09 dec.
    Dupa alegeri sa vedeti cu ce tupeu vin si nu mai recunosc ce au promis sau o dau ca "base el guvernattore"pe FMI.
    Camarazi din conducerea SCMD ,TREZITI-VA,CHIAR DACA O SA SUFERITI PUTIN DACA SE REZOLVA ACUM CU oug DEOARECE O PARTE DIN NOI SUNTEM OPORTUNISTI SI ODATA DRPTURILE CASTIGATE NU NE
    MAI INTERESEAZA SINDICATUL!
    Răspundeţi
  17. Ce zicea oare Constantin Tanase? "Pleac-ai nostri, vin ai nostri, noi raminem tot ca prostii!". Ginditi-va ca de 22 de ani, toti, indiferent de culoarea politica au jefuit si au distrus aceasta tara...
    Răspundeţi
  18. citez:"1.OUG numai pentru MApN;
    2.OUG numai pentru MApN şi SRI;"
    3.OUG pentru toate trei, MApN, MAI şi SRI
    Ce inseamna aceasta manarie ?! Exact cum intarata cel care sta fara forme legale la Cotroceni subofiterii contra ofiterilor acum guvernul Ponta inarata pe cei jecmaniti unii impotriva altora!.Acum unii au bani altii n-au bani! Tare imi este frica ca ni se pregateste o mare bataie de joc...Dealtfel vad ca domnia sa Ponta usor usor s-a detasat de problema "repararii nedreptatilor".Imi este atat de sila ca nici cu lamaie nu ma mai duc sa votez cate zile oi mai avea ! Asa sa imi ajute Dumnezeu !
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Dar de magaria cu pensiile de 350 lei/luna ce parere aveti? De ce nu a iesit imediat Ponta sau Dobritoiu sa o dezminta, caci stiau amandoi ca FMI nu a afirmat asa ceva? Sperau sa instige activii impotriva rezervistilor si de-abia a doua zi, cand au vazut ca a intrat nervozitatea in activi a dat si Dobritoiu dezmintirea. Nu sunt mizerabili?
  19. Domnilor anonimi,nu sunteti convinsi dupa 22 de ani ca toata clasa politica din Romania este o caracatita care isi urmareste numai propriile interese.Indiferent de partidele din care ,,fac" parte toti sunt mincinosi si hoti si o buna parte traseisti pentru ,,binele electoratului pe care il reprezinta".De ce credeti ca tara a fost condusa de monarhie?.Nu credeti ca ar fi cazul de o alta dictatura?.Pe 9 decembrie puteti vota fiecare cum vreti ,aliantele postelectorale pentru ciolan nu se votaza de fraiari la urne.
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Pai, si? La miting de protest! Nu va mai luati dupa Iuda de Dogaru si stati in case!
  20. cum spunea PONTA de bunicul sau militar in rezerva cu pensia taiata de PDL ilegal acuma de ce tace?nu scot astia de la USL PESTE 50 la suta cum nu au reusit la suspendarea lui BASESCU.noi chiar suntem prosti?sa l votam pe latifundiarul de DRAGNEA cu casa mai mare ca a lui VIDEANU PE O SUPRAFATA DE 7000 m.p?toti sunt o apa si un pamant.sa ne dea DUMNEZEU sanatate!
    Răspundeţi
  21. NASU TAIE FINE MINTE!E DE VIS COMBINATIA ASTA TOXICA!MI AR FI RUSINE.
    Răspundeţi
  22. Chiar nu vă este clar că suntem iarăși luați drept fraieri? O lălăie Ponta, o lălăie Dobrițoiu, o lălăie toți. Chiar mai credeți în ei? Deși îi urăsc pe băsiști, ca militar îi apreciez că au avut tupeul s-o spună direct, cu toate consecințele. NU VOI PARTICIPA LA VOTUL ACCESTA. O SĂ_L VOTEZ PE PONTA LA URMĂTOARELE ALEGERI. RUȘINE!
    Răspundeţi
  23. Parerea mea este ca ni se pregateste o mare teapa! Indiferent unde aruncam noi cu votul pe 9 Fecembrie, interesul lor este ca noi sa "stam cuminti la locurile noastre", ca dupa vot se va rezolva si problema noastra...la sfantu' asteapta! Asa ca... si prin urmare, pana la alegeri facem apel la calm si dupqa alegeri ...la morga!
    Răspundeţi
  24. E CERT CA SCMD E PE CALE DE DESFIINTARE , DEOARECE I-AU PROSTIT CU FUNCTII MARI SI IAU LASAT SI PE EI CU BUZA UMFLATA, DOAMNA COBUZ I S-A PROMIS AVOCATUL POPORULUI IAR LUI DOGARU INCA CEVA MARE. NU MAI ARE ROST SA PLATESC TAXA ASA MARE LA SINDICAT DEGEABA DEOARECE IN JUSTITIE NU NI SE VA DA ABSOLUT NICI UN REZULTAT FAVORABIL SI ASTEPT SA II VAD CUM MIERLI SI VOR CERSI LA APELUL DE MOBILIZARE CA IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL IN FRANTA CAND S-AU PREZENTAT DOAR 30% DIN EFECTIVE.
    MAVOI BUCURA NESPUS SA II VAD CUM SE SFASIE , SI MILA NU IMI E DE JAVRE ORDINARE. PONTA I S-A IMPUS SA NU IL MAI SUPERE PE IL BASE.
    Răspundeţi
  25. Ai inteles ceva sau nu? Niciodata militarii nu trebuia sa fim instigati de propriul stat sa fim nemultumiti si sa ne faca sa oracaim pe aici spre satisfactia armatei ruse, bulgare, maghiare sau iraniene, a diverselor servicii sau organizatii ostile Romaniei. Este ca si cum un rege si-ar ucide propriile garzi si apoi, atacat de regatul vecin, striga cu disperare tot la propriile garzi sa il apere. Totul trebuia facut astfel incat niciodata statul sa nu isi piarda increderea si loialitatea propriilor militari, intrucat niciodata nu se stie cand statul are nevoie de ei. Chestiile astea cu 50%, AC etc. trebuiau sa fie nimicuri legislative pentru un stat responsabil, din pix se rezolvau toate fara tam-tam si fara multa reclama. Mai ales ca nimicurile ii afecteaza si pe militarii activi, deci si ei si-au pierdut increderea si loialitatea fata de statul roman. De aceea spun ca statul roman are o bresa in sistemul de securitate nationala destul de urata si pe care nu o astupi cu gura si lozinci politice. Nu cred in teroriile conspiratiei, dar aceasta bresa pare sa fie facuta cu intentie, si sunt destul de sigur ca va fi urmata de ceva si mai rau. De ce ai vrea sa creezi o astfel de bresa intr-un stat? Nu cumva in vederea pregatirii unei actiuni de tip Kosovo fapt pentru care armata acelui stat te cam incurca, fapt pentru care mai intai o decimezi si abia apoi faci ca in Kosovo?
    Pai nu e bine, nu e bine ce s-a intamplat si ce se intampla, don’ SUSPENDAT!MI SE PARE CA SI NOI TE-AM VOTAT.!!
    Răspundeţi
  26. Propun sa depasim etapa soldat si sa ridicam stacheta la nivel strategic!
    Nu este grav ce ne dezvaluie ministrul Dobritoiu, ci extrem de grav! Toate elementele legate de ceea ce s-a intamplat si se intampla armatei – nu numai rezervistilor, ci si componentei active, conduc la un singur scop: aducerea acesteia in stare de incapacitate de riposta pentru un anume moment. Acel moment este regionalizarea Romaniei. Marinarul Suprem a afirmat in repetate randuri ca daca politicienii accepta modificarea Constitutiei in sensul acceptarii reorganizarii Romaniei pe anumite regiuni administrative, el demisioneaza pe loc. Prin urmare, acesta este scopul final si principal al mandatului sau incredintat de oricine, dar nu de Romania.
    Pe fondul regionalizarii, orice regiune isi poate obtine practic independenta – cazul Kosovo. Singurul impediment in astfel de situatii este ca un stat sa detina o armata puternica, de aceea aducerea armatei romane in incapacitate de riposta si regionalizarea, fac parte din acelasi pachet.
    Despre reorganizarea administrativa pe regiuni, ni se vand tot felul de variante cum ca asa e in UE. Tot ni se aduce ca argument organizarea pe “regiuni economice de dezvoltare” ca asa e in UE. Aici este marea gogonata care ni se vinde. In realitatea, statele din UE sunt organizate administrativ pe regiunile traditionale istorice, nu pe regiuni de dezvoltare economica. Regiunile de dezvoltare economic au caracter virtual si temporar, nu au in niciun caz caracter administrativ. Cele de dezvoltare economica nu au delimitare administrativa, ci pot intersecta doar in context economic diverse regiuni administrative, uneori si zone inter-statale, dar nu au caracter administrativ.
    In Romania sunt 9 astfel de regiuni istorice care pot avea caracter administrativ, fix dupa modelul UE: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Crisana, Moldova, Dobrogea, Bucovina, Banat si Maramures. Sunt cele de aici http://bistrita24.ro/upload/harta.jpg. Pe astfel de regiuni istorice sunt impartite administrativ si Germania si Spania si orice stat, nu pe regiuni de dezvoltare economica care au si caracter adminsitrativ.
    Insa Basescu nu spune despre acest tip de organizare administrativa, ci despre o totul alta care combina cele 9 regiuni care ar trebui sa fie de drept cele administrative, in asa fel incat ies 8 dupa un model care incalca principiul istoric. Asa arata modelul lui Basescu: http://cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2011/06/Regiuni_Dezvoltare1.jpg. Moldova e rupta in 2, la fel Transilvania.
    Răspundeţi
  27. Ce este mai dubios? Una din cele 8 vehiculate cupleaza 6 judete: CV, HG, MS cu BV, SB, AB. Deci leaga fortat judetele secuiesti exact de aurul din Apuseni si divide Transilvania istorica astfel incat ponderea populatiei maghiare sau maghiarizate sa domine o regiune. E rupere aici: la un referendum regional cu 3 judete secuiesti si 3 romanesti, declararea independentei e chestie de rutina. Cu tot cu aurul din Apuseni. O astfel de regiune, poate fi destabilizata extrem de usor in asa fel incat sa isi declare independenta. In fapt Transilvania ca regiune istorica, are 9 judete: in afara de cele 6, mai sunt si HD, CJ, BN. Intr-o astfel de regiune cu 3 judete maghiare si 6 romanesti, un referendum in scopul declararii independentei nu are succes.
    Regiuni de dezvoltare economica exista in toata UE. Daca analizati insa administrativ diverse state din UE, niciunul nu a renuntat la regiunile administrative pe principiul istoric, astfel incat regiunile economice sa devine si regiuni administrative. Este si logic de ce: configuratia economica poate varia de la o zi la alta, de la un an la altul. Azi poate fi necesara o configuratie economica care sa cupleze mai multe unitati adminsitrative, iar peste 5 ani o alta configuratie economica si care sa cupleze cu totul alte unitati adminsitrative. Ori niciun stat nu isi schimba configuratia adminsitrativa dupa regiuni de dezvoltare.
    Ponta a picat si el in plasa, nereusind sa realizeze ca nimeni in UE nu are organizare administrativa pe regiuni economice de dezvoltare, ci pe regiuni administrativ-istorice. Pana in iulie 2013 a spus ca va modifica Constitutia si apar cele 8 regiuni ale lui Basescu. Daca lucrurile raman asa, imediat dupa modificarea Constitutiei, viitoarea regiune 7 Centru isi va declara independenta cu tot cu aur fara sa se poata opune nimeni. Si nu numai, va destabiliza si 5 Vest si 6 Nord-Vest.
    In acest context, doar o armata puternica poate rezolva problema. O armata puternica are insa si o componenta de mobilizare puternica. Cea de mobilizare e terminata, s-a incheiat, iar cea activa – ne-a spus dl. ministru ce i se intampla, e decimata si aceasta. Planul e perfect!
    Răspundeţi
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.
    Răspundeţi
  29. Problema este clara de mai mult timp.Nu stiu ce se mai poate spera in conditiile in care a fost destul timp pentru rezolvarea problemei cuantumurilor diminuate.OuG nu vor fi adoptate.Dupa 9 Dec.chiar Guvernul prin SCMD ne va determina sa iesim sporadic in strada pentru descatusarea energiilor pe supape mici insa. Aceste nemultumiri trebuiau acum exprimate intr-un mod foarte categoric.Am vazut plan concret de actiune pe mai multe forumuri ale noastre care a doua zi administratorii de sorginte militara le-au sters imediat.Totul este calculat si supravegeheat.Dupa alegeri vom fi lasati sa vorbim singuri pina prin vara lui 2014,cind iar incepe jocul promisiunilor.Si daca tot avem dreptate si guvernantii stiu asta de ce ne este teama de reactii? De ce nu ne exprimam dreptulconstitutional de a demonstra pasnic? Cui stricam planurile? Cui facem jocurile? Prosti!Inchipuiti-va ce ar face ceilalti rezervisti NATO din Germania,Italia,Spania,Olanda,etc cu pensii de 5 ori mai mari pentru doar 50 euro ciuntiti di pensii si nu cu 35-40%!!!!Daca politicienii nostrii nu sunt in stare sa discearna raul ce sta sa vina peste romani si se lupta sa ajunga in parlament doar pentru capatuiala si interese personale(restul gargara) poate le vom explica noi cum sta treaba cu adevaratul interes national, despre patriotism si respect fata de ostire!!!!Mai sunt doua saptamini.
    Răspundeţi
  30. Foarte multe comentarii si nicio dezmintire de la sindicat sau minister ( trebuiau scrise cu initiala mare, dar nu merita). Prin urmare, da, nimic mai adevarat...suntem in situatia de a nu ne mai recupera drepturile si, posibil, in cea de a ne pierde tara, dupa cum scriau mai multi distinsi colegi. Cred ca ne meritam soarta...mereu asteptam de la altii sa ne rezolve problemele sau, de fiecare data, asteptam sa ne mobilizeze cineva. Oare niciunul nu putem sa declansam o greva a foamei la care sa se ralieze imediat toti care impartasesc motivele initiatorului? Suntem timorati, ne temem ca daca facem acest pas o sa avem de suferit...Inainte de 89 nu era asa. Oamenii erau mai curajosi, sau mai disperati, poate, si nu mai tineau cont de consecinte. Cred ca ne trebuie si noua o doamna invatatoare grevista a foamei care sa fie port stindard altfel... Sustin, in continuare, ne temem...chiar si eu, pentru ca am preferat sa postez ca ”anonim”...desi pentru cine trebuie, identitatea mea este un fleac.
    Răspundeţi
  31. UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE?CE NE A DAT SINDICATUL CE NE A DAT USL?CE NU VREI SA FACI MAINE LASA CA SI POIMAINE E O ZI!
    Răspundeţi
  32. Nu vă mai necăjiti, tembeli sunt toți. Pe mistru-l doare-n ... de noi - are pensia redusă ( cât o fi)+salariul de ministru +... . Când termina cu ministeriatul este aranjat. Asta e tot.
    Răspundeţi
  33. Sunt crunt dezamagit de evolutia lucrurilor ... In timp ce inghetam in Pta Universitatii in ianuarie-martie a.c., marea majoritate a celor din usl spargeau seminte in fata televizorului ! Se pare ca nu mai au nevoie de votul nostru - sondajele indica cca 60 % intentie de vot la usl ...Deci, ne pot ignora ! - eu cred ca fac acest lucru din cauza aliantei psd-unpr. Daca nu intervine o schimbare pana pe 9 dec., 4 voturi se vor duce in alta parte, dar nu la usl - poate chiar udmr !!! De asemenea, orice miting ulterior zilei alegerilor NU mai are nici-un sens - cel putin 2 ani ne pot ignora cererile fara nici-un fel de greata ! In aceste conditii, nici SCMD nu isi mai are sensul de a exista - Concluzia : ce nu a reusit basescu, va reusi usl !!! Va salut, cu respect !
    Răspundeţi