8 octombrie 2014

FORŢA DIALOGULUI
Adept al dialogului constructiv, al respectului faţă de opiniile şi argumentele partenerilor de discuţii, dar mai ales al respectului faţă de cuvântul dat, luni, 06 Octombrie 2014 ora 13.00, împreună cu col. (r.) Tudor Marian şi el „contestatar de serviciu” şi alţi 6 preşedinţi de filială din Bucureşti am demonstrat ceea ce trebuia încă odată demonstrat, şi anume că dacă doreşti cu adevărat să construieşti ceva prin dialog, nimic nu te poate opri.
Stimaţi camarazi, ca preşedinte fondator al filialei Craiova a SCMD, filială care la un moment dat a avut 980 de membrii cotizanţi, declar că tot ce am construit împreună cu aceştia a fost numai şi numai în interesul SCMD şi nu al meu personal, dovadă pentru această afirmaţie fiind faptul că în aceşti ani am respins multe oferte atractive pentru bugetul propriu şi poziţia mea socială, rămânând fidel proiectelor comune  de pe urma căruia nu am avut şi nu am nici un beneficiu.
Nu am dorit şi nu doresc, să iau locul cuiva din conducerea SCMD, şi nici nu doresc să distrug din interior ceea ce împreună am construit, de multe ori chiar împotriva voinţei distinşilor fondatori naufragiaţi în aberantele şi nedemocraticele prevederi ale actului constitutiv, care a făcut din SCMD mai degrabă un SRL decât o organizaţie democratică.
Ca un soldat fidel  intereselor generale ale membrilor de sindicat, am acţionat numai în numele acestora, cu acordul celor care au avut şi au încredere în mine şi în capacitatea şi disponibilitatea mea în a le reprezenta interesele, fapt care a deranjat şi deranjează pe aceia care au adoptat un alt stil de a conduce.
La Craiova, cu sau fără voia fondatorilor SCMD sau a conducerii centrale s-au pus bazele unor mari proiecte ale sindicatului, în urma cărora s-a obţinut acest „puţin” (blamat şi hulit de unii postaci) care ne-a redat o parte dintre drepturile abuziv furate. Prin dialog şi strângerea relaţiilor de colaborare cu cei care au fost dispuşi la dialog, indiferent de coloratura politică, am reuşit să obţinem acest „puţin” şi tot prin dialog şi încredere vom întregi acest puţin, în perioada următoare într-un termen rezonabil.
Din păcate pentru noi şi organizaţia noastră, nu suntem în postura de a impune ceva, nici de a ameninţa sau şantaja, mai degrabă suntem în situaţia de a negocia cu reprezentanţii guvernului numai prin forţa minţii şi greutatea cuvântului, fapt pe care unii dintre liderii şi colegii noştri încă nu îl conştientizează.
Vremea acţiunilor în forţă a trecut, din cel puţin trei motive:
·       unul că SCMD nu mai are forţa pe care a avut-o (de ce oare);
·       doi, pentru faptul că actuala putere a făcut deja paşi reali în repararea unor nedreptăţi comise de guvernul precedent, dar de multe ori priorităţile sunt impuse de greutăţile şi realităţile societăţii în care trăim, şi nu de dorinţa lor:
·        în al treilea rând pentru că în actuala situaţie, în plină campanie electorală gestul nostru ar fi interpretat ca subordonat unor jocuri şi interese politice care nu fac cinste unor oameni pentru care haina demnităţii trebuie să rămână imaculată.
Ceea ce am făcut şi facem noi la Craiova şi Bucureşti, a fost şi este numai pentru noi, ca şi categorie socioprofesională, noi neamestecând interesele noastre cu cele ale unor asociaţii cu calitate şi scopuri îndoielnice, doar de dragul de a impresiona prin număr. Noi nu ne-am erijat în conducătorii societăţii civile, nu că nu că nu am fi capabili (după cum ne-au etichetat deja cei care se vor Universal Guru ) ci pentru că noi suntem încă raţionali şi nu ne implicăm în jocuri politice şi politicianiste de joasă speţă, care au condus la degradarea imaginii noastre în societate şi au determinat schimbări de atitudine, din partea partenerilor care ne-au promis „dreptate până la capăt”, şi chiar au făcut câte ceva pentru noi.
Acestea au fost şi sunt abordările noastre, care diferă etic şi procedural de cele ale actualei conduceri a SCMD, care au fost şi sunt determinante şi impuse de interese diferite.
În timp ce noi am întreprins şi întreprindem numai acţiuni în interesul general al SCMD şi al membrilor săi, camarila din jurul domnului DOGARU folosindu-se de imaginea şi banii SCMD, acţionează numai şi numai în interesul unui grup restrâns implicat în acţiuni politice, cu implicaţii păguboase pentru noi şi beneficii pentru ei.
Timpul ne va dovedi tuturor care abordare a fost corectă şi în beneficiul cui.
Până atunci, să revenim la dialogul cu domnul vicepremier Gabriel OPREA, din 06 Octombrie 2014, ora 13.00, pentru că atât oamenii de bună credinţă cât şi rău voitorii, sunt curioşi să afle amănunte legate de întrevedere.
Spre deziluzia celor din urmă am să mă adresez numai celor care au încredere în forţă dialogului şi am să le spun că puţinul realizat până acum se va completa cu înlăturarea unora dintre discriminări, în sensul că şi rezerviştii vor primi înapoi sumele abuziv reţinute din pensie, este un obiectiv care a fost acceptat în cadrul discuţiilor. Mai mult vizavi de Legea Pensiilor Militare, în momentul în care legea va avea o formă definitivată la nivel minister, am primit asigurarea că vom fi chemaţi pentru a ne spune punctele de vedere şi a face propunerile şi amendamentele dorite în cadrul unei discuţii între specialişti. Nu s-au făcut promisiuni vizavi de termenul la care legea va fi prezentată spre dezbatere, se doreşte calitate, nu grabă, ca în cazul L-241 care a fost trecută prin Parlament în pas alergător la insistenţele conducerii sindicatului, deşi forma în care a fost votată conţine  alte nedreptăţi. Se urmăreşte ca noua Lege a Pensiilor Militare de Stat să nu nedreptăţească pe nimeni şi în urma aplicării ei, să nu scadă nici o pensie.
Şi în acest caz dialogul va reprezenta soluţia unanim acceptată dar cu oameni loiali intereselor cadrelor militare, profesionişti în domeniul şi nu dezinformări şi manipulări. Aceasta considerăm noi că este calea de urmat, fiecare dintre noi fiind însă liber să aleagă între vuvuzele şi dialog constructiv.
Mulţumesc personal şi în numele celor  participanţi la activitate ca şi a celor pe care i-au reprezentat, domnului prim ministru Victor PONTA pentru desemnarea unui partener de dialog în persoana domnului vicepremier Gabriel OPREA şi acestuia pentru disponibilitatea la dialog cu reprezentanţii filialelor menţionate, înţelegerea şi abordarea constructivă a problemelor prezentate şi a implicării domniei sale în soluţionarea celor semnalate. Nu în ultimul rând mulţumim tuturor acelora care au făcut posibilă această întrevedere, cu atât mai mult cu cât conducerea sindicatului, prin domnul Dogaru încearcă să îi jignească şi să le bagatelizeze eforturile în speranţa că nu se vor mai implica.  
PREŞEDINTELE Filialei 1 CRAIOVA
Col. (r.)

Ioan Misu NAON


INFORMARE
PRIVIND ÎNTÂLNIREA DE LA M.A.I. CU DL. VICEPREMIER GABRIEL OPREA, ÎNTÂLNIRE INIŢIATĂ DE B.Op. AL FILIALEI 1 CRAIOVA
În data de 06.10.2014 reprezentanţii filialei 1 Craiova împreună cu vicepreşedintele SCMD pentru zona Bucureşti - Ilfov au participat la o întâlnire, informală, la sediul M.A.I., cu domnul Vicepremier Gabriel OPREA.
Pe timpul discuţiilor reprezentanţii SCMD au solicitat informarea domnului Prim Ministru cu problemele pensionarilor militari din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în principal problema stadiului elaborării LEGII pensiilor militare dar şi problemele legate de recuperarea sumelor reţinute, abuziv, de către guvernarea Boc.
 Răspunsurile la problematica abordată au demonstrat preocuparea guvernului pentru găsirea soluţiilor optime, precum şi implicarea, directă, a domnului vicepremier Gabriel OPREA în soluţionarea problemelor militarilor activi, în rezervă şi retragere din întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Activitatea desfăşurată demonstrează, încă o dată, faptul că DIALOGUL, este soluţia pentru îndeplinirea scopului şi obiectivelor SCMD.
Acţiunile extremiste au contribuit şi contribuie la marginalizarea SCMD, la pierderea încrederii membrilor de sindicat în capacitatea sindicatului de a coaliza forţele necesare luptei pentru a ne păstra identitatea şi respectul societăţii.
PREŞEDINTELE FILIALEI 1 CRAIOVA
Col. (r.)
                   Ioan Mişu NAON
PREŞEDINTELE FILIALEI SECTOR 6 BUCUREŞTI
VICEPREŞEDINTE PENTRU ZONA BUCUREŞTI ŞI ILFOV
Col.(r.)
                   Marian TUDOR
          Elemente tehnice, de amănunt ale întâlnirii, vor fi prezentate în şedinţa CNR 2014.