24 aprilie 2010

NOUTATI!

Guvernul le va cere parlamentarilor din Coalitie sa introduca unele modificari la proiectul legii pensiilor, astfel incat pensiile militare mai mici de 3.000 de lei sa nu scada.

Jurnalistii de la Gandul sustin ca acest subiect ar fi fost dezbatut pe larg de premierul Emil Boc si ministrul Muncii, Mihai Seitan, si al Apararii, Gabriel Oprea, intr-o intalnire informala care a avut loc miercuri seara.

Conform Gandul cei doi ministri aflati in conflict, Seitan si Oprea, ar fi difuzat a doua zi in presa, "pe surse" informatii potrivit carora dreptatea e de partea fiecaruia dintre ei.

Astfel, in timp ce dinspre Seitan s-a difuzat informatia ca echipa Ministerului Muncii a demonstrat ca pensiile militare mai mici de 3.000 de lei nu vor scadea dupa aplicarea noii legi a pensiilor, "surse apropiate" ministrului Apararii sustin ca Oprea a demonstrat ca 91 la suta dintre pensiile militare vor scadea - asadar, implicit mare parte a pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

Conform surselor militare, premierul Boc ar fi decis modificarea proiectului de lege, astfel incat pensiile militare mai mici de 3.000 de lei sa nu fie afectate.

"Nu comentam rezultatele unei intalniri informale", a fost reactia obtinuta de jurnalistii de la Gandul din partea purtatorului de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.