27 mai 2010

PROTEST

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA SLATINACadrele militare în rezervă şi retragere din judeţul Olt, membri ai filialei noastre, vă aduc la cunoştinţă protestul lor faţă de preconizata măsură de reducere a pensiilor cu 15%.
Nu putem fi de acord cu aceasta măsură abuzivă şi total neconstituţională, la fel cum nu am fost de acord cu îndatorarea ţării la FMI, din cauza presiuni externe, care a amanetat viitorul copiilor şi nepoţilor noştri.
Această măsură nu are la bază o corectă analiză economică şi ne duc cu mintea la curbele de sacrificiu instituite între 1931-1933, perioadă în care au fost 3 curbe de sacrificiu.
Suntem de acord să fim solidari cu ţara, cum am fost întreaga noastră carieră şi viaţă dedicată apărării acestui neam, dar nu putem fi solidari cu jaful naţional făcut în 20 de ani sub oblăduirea tuturor forţelor politice, care s-au întrecut pentru a prinde guvernarea, cu singurul scopul nedeclarat dar precis, acela de a parveni.
Nu pensionarii au vândut întreprinderile româneşti şi nici bogăţiile naturale lăsate de Bunul Dumnezeu pe aceste sfinte plaiuri, bogăţii pe care noi trebuia să le folosim cu grijă părintească pentru a lăsa şi copiilor noştri ceva.
De 20 de ani statul este în permanentă reformă şi devine din ce în ce mai slab, din toate punctele de vedere, înregistrând cea mai gravă diluţie a instituţiilor sale.
In parlament şi în presă asistam neputincioşi la un bombardament de declaraţii care arată câtă instabilitate politică domneşte în ţară, lucru cu care noi nu putem fi de acord, deoarece în aceste momente de cumpăna pot uşor lua avânt ideile extremiste şi xenofobe.
Categoric, scăderea pensiilor va duce la micşorarea fluxurilor comerciale , la o diminuare a cererii de produse şi servicii, care se va regăsi în diminuarea încasărilor statului.
Dacă analizăm problema şi din punct de vedere juridic, constatăm că, diminuarea pensiilor nu este permisă de lege, deoarece dreptul la pensii şi asigurări sociale pentru cadrele militare este garantat de stat, iar drepturile de pensii sunt imprescriptibile şi nu pot fi cedate total sau parţial.
La fel spune şi Constituţia României la art. 44. Dreptul de proprietate privată:
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate.
În accepţiunea art. 1 din Protocolul 1 la C.E.D.O. noţiune de bun a fost dezvoltată încât să cuprindă nu numai drepturile reale astfel cum acestea sunt definite în dreptul intern, dar şi numitele speranţe legitime, respectiv pensiile noastre, care sunt clar determinate în dreptul intern şi recunoscute fie printr-o hotărâre judecătorească sau printr-un act administrativ.
Reducerea cu 15% a pensiilor, dovedeşte ingerinţa statului şi determină privarea parţială de proprietate.

Potrivit celor arătate, pensia câştigată sau stabilită prin decizia de pensionare sau judecătorească constituie proprietate, în sensul reglementării art. 1 din Protocolul 1 la Convenţie iar reducerea ei, reprezintă ingerinţa din partea statului criticată de acest protocol .
Categoric statul va pierde la CEDO toate procesele, iar firmele de avocatură sigur vor prospera iar despăgubirile şi onorariile destul de mari, se vor plăti tot de la bugetul de stat, adică tot din banii noştri.
Constituţia României la art. 44. Dreptul de proprietate privată arată în continuare:
(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular.
Noi trăim din pensie şi veniturile noastre sunt pensia in plată.
Măsura de diminuare a veniturilor nu se aplică la toţi cetăţenii români şi în acest mod generează discriminare, pentru că statul nu ocroteşte în mod egal veniturile cetăţenilor, aşa cum arată textul din Constituţie.
Si noi plătim din pensii impozit la stat, iar prin această măsură impozitul creşte la 31%.
Nu am auzit în acest plan de măsuri că bancherii, antreprenorii, patronii, proprietarii, sau persoanele autorizate urmează ca din SOLIDARITATE cu ţara să plătească la fel ca pensionarii un impozit pe venitul lor de 31%.
Noi nu cedăm parte din pensia noastră pentru a acoperi economia subterană, şpăgile, comisioanele şi banii scoşi cu valizele din ţară pe care autorităţile statului sau făcut că nu le văd. Evaziunea fiscală, corupţia, minciuna, lipsa de morală, de atâtea ori demascate de mulţi ziarişti, nu au determinat în ultimii 20 de ani reacţii corespunzătoare de stopare din partea statului.

ÎN CONCLUZIE
Cerem să se reanalizeze planul de măsuri şi scoaterea oricărei prevederi referitoare la diminuarea pensiilor în plată, iar în caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanţelor de judecată naţionale şi internaţionale, pentru recuperarea pagubelor noastre şi dreaptă despăgubire.