18 mai 2010

SCRISOARE DESCHISA

ROMÂNIA
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA SLATINA, NR. 1
JUDEȚUL OLT
STR. Ionascu nr. 65
scmdot@yahoo.com






MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE
-GABRIEL OPREA-

DOMNULE MINISTRU (nu vom folosi ca mod de adresare și gradul de general-pentru că este un grad de foarte mare onoare și demnitate pe care nu-l meritați și ar fi o mare jignire pentru adevarații generali ai ARMATEI ROMÂNIEI)

DE CE ATI MINŢIT ???
DE CE domnule ministru -ATI MINŢIT- că ați formulat amendamente la legea pensiilor în favoarea militarilor și nici nu ați avut de gând să le formulați ???
DE CE domnule ministru - AȚI MINȚIT-pe toate posturile de televiziune că dacă va trece legea pentru militari cu afectarea drepturilor istorice dobândita, vă veţi da demisia ???
DE CE domnule ministru –împreuna cu noul partid pe care l-aţi format nu ati votat amendamentele care veneau în favoarea militarilor, amendamente făcute de alte partide ???
DE CE - domnule ministru-procedaţi la racolarea de cadre militare din cadrul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare in Rezerva și în Retragere, promiţându-le diferite funcţii în noul partid pe care l-aţi format( P.D.L.-2)
DE CE - domnule ministru-vă faceţi că nu știți sacrificiile armatei române, prin contribuția căreia s-au construit cele mai mari obiective economice ale Românei și unde și-au pierdut viața sute de militari ???
DE CE - domnule ministru- nu vă opriţi cu pioşenie, atunci când treceţi pe Transfăgărășan si călcați fără nici o remuşcare peste vieţile militarilor pierduţi aici. Numai într-o singură zi au pierit 12 militari luaţi de viitură, și o doamne câţi au mai murit??
DE CE - domnule ministru-nu îi mai respectaţi pe cei care si-au jertfit viața in acele groaznice condiţii? Dar, armata nu a dat înapoi -nu a dezertat-in schimb dumneavoastră aţi trădat-o.
DE CE - domnule ministru-nu respectaţi munca miilor de militari, care acum sunt la pensie și casa lor, aproape 4 luni pe an era INSULA MARE A BRAILEI ???
DE CE - domnule ministru-vă faceţi ca uitaţi, sau nu vreţi sa vă aduceţi aminte de cate jertfe a fost nevoie din partea armatei, pentru construirea CANALULUI DUNARE-MAREA NEAGRA?? Unde este respectul pentru aceștia ??
DE CE - domnule ministru-uitaţi ca acolo unde era mai greu , armata era cea care îndeplinea orice misiune și pentru toate s-a răspuns cu: Am înțeles și îndeplinit misiunea-??
DE CE - domnule ministru-vă faceţi ca uitaţi sau daca ați uitat vă aducem aminte, că singurul jurământ făcut de cineva in România- că dacă va fi nevoie își va da chiar viața-este militarul armatei Românei, nimeni altcineva.
Nu au demonstrat-o oare suficient înaintașii noştri care ne-au lăsat aceasta tara aşa cum o avem astăzi ??-sau va fi nevoie ca și noi sa demonstrăm acest lucru, lăsând la o parte pe cei care mor periodic pe teatrele de operaţii unde România este angajata prin obligaţiile actuale asumate??
DE CE - domnule ministru - acceptaţi sa faceţi parte din cei cu salarii nesimţite si pensii nesimțite și nu aveţi nici o poziție ???
Sau dumneavoastră faceţi parte din „CUPOLA” și nu se pune ?. Aveţi alternativa afacerilor private- noi nu am avut-o și nu o mai putem avea.
DE CE - domnule ministru - a fost împușcat Ceaușescu pentru genocid ? Oare se poate compara genocidul său cu cel ce se preconizează a se face ? Nu, nu,nu.
DE CE - domnule ministru-nu vreţi să vedeţi că cineva este interesat de a discredita una din cea mai credibilă instituţie a statului - ARMATA ROMÂNĂ ??
DE CE - domnule ministru-nu daţi dovada de onoare si demnitate, ca un adevărat militar si nu luaţi nici o poziţie în apărarea drepturilor militarilor, când se preconizează reducerea pensiilor militare, iniţial cu 19-67%- cum ati precizat și dumneavoastră – acum cu 15%??
DE CE - domnule ministru-nu le reamintiți celor care clamează numărul mare de pensionari din România, că militarii Armatei Române, indiferent că au avut 39 sau 53 de ani au fost împinși să treacă în rezerva -„pentru binele țării”- și- restructurarea sistemului militar-sistem care a fost primul și cel mai drastic restructurat ??
DE CE - domnule ministru-pentru acești militari tineri si forțați să părăsească sistemul militar, pentru nişte pensii foarte mici, nu va manifestaţi poziţia deschisa privind „dreptul la munca”, drept consființit de Constituţie și acceptaţi ca aceştia să nu mai poată munci ???

La toate aceste-DE CE-uri-și multe altele care vi se mai pot adresa, daca aveţi voinţa, verticalitatea și onoarea unui adevărat militar, luaţi poziţie publica, deschisă și fermă în apărarea noasta și veţi avea toata consideraţiunea întregii ARMATE ( activă și în rezervă)




BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SLATINA, NR. 1, JUDEȚUL OLT, AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE