9 iunie 2010

SCRISOARE DESCHISA

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE FILIALA 1 SLATINA, OLT

Domnilor Senatori si Deputati:

Nita Mihai
Toma Ion
Sova Dan Coman
Barbulescu Daniel-Ionut
Stan Nicolae
Bobes Marin
Steriu Valeriu Andrei
Iordache Florin
Stirbu Gigel
Frunzulica Doru Claudian
Cadrele militare in rezerva si in retragere din sistemul national de aparare, care o viata au purtat uniforma, facandu-si datoria fata de tara, si care ei si familiile lor v-au acordat increderea , dandu-va votul de investitura in Parlamentul si Senatul Romaniei, circumscriptia electorala nr. 30, judetul Olt ( colegiile nominale 1-7), in speranta unei bune credinte si integritati, vor sa stie cum le veti reprezenta interesele, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, cand se va dezbate motiunea de cenzura, prin care actualul, efemerul si cu totul intamplatorul Guvern Boc, isi va asuma raspunderea pe aberantele, anticonstitutionale, antinationale legi, care vor declansa un adevarat genocid national.
Va adresam cu acest prilej un vibrant protest impotriva tuturor masurilor de austeritate ce urmeaza a fi luate, din partea tuturor celor care de-a lungul intregii lor cariere, si-au facut datoria sub drapel, indeplinind toate misiunile primite, fara sovaire, respectand intocmai prevederile juramantului militar, ca si cei care acum se afla in uniforma, indeplinindu-si cu aceeasi constiinciozitate, indatoririle ce le revin, facand cu greu fata, noilor conditii de criza financiara, economica,dar mai ales, morala.
Vrem sa stim, in acelasi timp, care este pozitia dumneavoastra, fata de aberantele masuri de austeritate, negociate cu FMI, fara consultarea celor care v-au acordat votul si vor suporta efectele lor, ca si fata de anticonstitutionala lege unica a pensionarii, ce urmeaza a se dezbate in regim de urgenta in Camera Deputatilor, precum si fata de proiectul legii care va anula efectele legii 329/2009, privind cumulul pensiilor cu salariul, care se afla in dezbaterea aceleasi camere.
Vrem sa stim de asemenea care este votul pe care il veti acorda motiuni de cenzura, pentru ca suntem impotriva tuturor acestor masuri de austeritate, intrucat prin reducerea pensiilor, se executa un act samavolnic de furt din proprietatea noastra care este pensia. De altfel, pensia este impropriu numita pensie, ea este de fapt o rasplata, conform normelor europene, si ar trebui , sa poarte denumirea de renta de rezervist ori de veteran-ca in armata romana, intrucat obligatiile noastre militare si efectele juramantului militar sunt sacre si vesnice.
Altfel, nu s-ar mai face aceasta condamnare publica, ca noi rezervistii consumam din fondul de pensii al celorlalti pensionari ai tarii, inducandu-se in mod eronat si perfid, in mentalul populatiei, ideea ca, noi suntem parazitii, cei din cauza carora, nu se pot plati si eventual mari, celelalte pensii, precum si ideea, ca micsorandu-ni-se noua pensiile, prin recalculare , li se vor mari lor actualele pensii. Oare pensionarii militari au devenit un pericol pentru Siguranta Nationala a a Romaniei, ca sa fie invocat articolul 53 din Constitutie ? Nu vi se pare domnilor ca ne intoarcem la vremurile demult apuse ?
Acest atac nu este numai un atac la morala, este un atac la demnitate, dar nu numai la a noastra, ci la demnitatea Romaniei, atac pe care dupa al doilea razboi mondial nici statele fasciste si hortyste nu l-au comis asupra membrilor armatelor respective.

Credem ca dincolo de toata campania de discreditare a celor ce am servit tara se afla si interese straine. Nu putem sa trecem cu vederea ce se intampla in “Tinutul Secuiesc”, tinut deja recunoscut de guvernanti prin documente oficiale ale statului roman, si va rugam si pe dvs. sa priviti in aceasta directie si sa opriti cursul evenimentelor ce se succed cu repeziciune, prefigurand un deznodamnt cu urmari tragice pentru Statul Roman

Credeti domnilor parlamentari ca dupa atata anatemizare a tuturor celor ce au servit Tara sub drapel, nu se distruge si acea mica bruma de patriotism si onoare ce a mai ramas in sufletul lor, dar mai ales a elementului activ-ARMATA SI INTREGUL SISTEM NATIONAL DE APARARE ? Ce datorie sa mai aiba militarul activ, atunci cand vede ca fostului camarad, i se ia 2/3 din pensie, iar gradele de la baza ierarhiei vor ramane cu un ajutor de somaj ?

Pentru noi pierderea are mai multe sensuri. Unul este rasplata Tarii, cu efectul ei cel mai nociv-exemplul dat generatiilor tinere. Al doilea este atentatul la dreptul nostru de proprietate, respectiv neretroactivitatea. Al treilea si nu in ultimul rand este faptul ca viitoarele noastre pensii nu se vor mai actualiza dupa cele ale militarilor in activitate, repetandu-se drama de acum 10 ani-adica inainte de aplicarea legilor de pensii militare-cand un general fost commandant de armata avea o pensi egala cu a unui subofiter.
In concluzie vom fi de 3 ori sacrificati.

Noi solicitam sa sustineti mentinerea actualelor prevederi ale legii 164/2001 si a legii 179/2004, privitoare la pensiile militarilor si politistilor ca si a lucratorilor din penitenciare, si introducerea prevederilor acestora in capitol separate, in actualul proiect al legii unice a pensiilor publice.Solicitam de asemenea sa nu fiti de accord cu actualele masuri de austeritate prin care se reduc veniturile celor din activitate cu 25%, iar celor din rezerva, cu 15%. Respingem categoric asemenea masuri, ce demonstreaza incapacitatea, incompetenta actualului guvern de a gasi alte masuri economice pentru a iesi din aceasta situatie in care tot el ne-a adus.Va asiguram de intreaga noastra cosideratie si sustinere in masura in care ne veti reprezenta interesele asa cum vi le-am prezentat mai sus, asigurandu-va totodata de monitorizarea permanenta a dvs. pe timpul votului, impreuna cu toti votantii din colegiul uninominal care v-am ales.
Avem onoarea sa va salutam!

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 SLATINA, OLT, A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE