30 iunie 2010

VA INFORMAM

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director


COMUNICAT PRIVIND LUCRARILE DELEGATIILOR SCMD

LA ALBA IULIA

- 26.06.2010 -

Sambata, 26.06.2010, la Alba Iulia, Comitetul Director al SCMD a convocat o adunare extraordinara a membrilor fondatori ai SCMD si ai reprezentantilor filialelor din Bucuresti si din tara ale sindicatului. Au fost prezenti 63 de delegati.

Scopul adunarii l-a constituit clarificarea unor aspecte organizatorice, discutarea proiectului de Regulament de Organizare si Functionare a SCMD (ROF), prezentarea stadiului actiunilor SCMD in derulare, stabilirea strategiei SCMD pentru perioada imediat urmatoare, considerata decisiva pentru existenta statului si a natiunii romane.

Reafirmam din nou si o vom face si in continuare, cu ocazia fiecarui comunicat, in scopul clarificarii, ca numarul minim legal pentru intemeierea unei filiale este de 15 membri si ca filialele se organizeaza deocamdata pe localitati, urmand ca ulterioara lor grupare sa afirme ideea de unitate national statala in conditiile proiectatei regionalizari sau federalizari a Romaniei. De asemenea, reafirmam ca NIMENI, NICI O PERSOANA DIN CONDUCEREA SCMD, adica din Comitetul Director si din Birourile Operative ale filialelor, nu este si nu va fi retribuita pentru activitatea depusa in folosul SCMD.

Achizitiile si decontarile de cheltuieli se vor face in continuare in conditiile si in limitele anuntate de catre vicepresedintele trezorier. In ceea ce priveste Comisia de Cenzori, aceasta va fi stabilita anual din membri ai filialelor din afara capitalei. Presedintele actualei Comisii de Cenzori este col. (r) Swider Paul, presedintele Filialei Calarasi.

Tot in scopul clarificarii membrilor si viitorilor membri ai SCMD, date fiind incercarile de subminare si manipulare de tip stalinist stahanovist intreprinse prin circulare si propaganda in teritoriu de catre d-nii generali (r) Vasile Adomnichi (MAI) si Mihai Iliescu (MApN), presedintele ANCMRR din MAI, respectiv MApN, reafirmam ca, legal, nu este nici un impediment ca o persoana sa faca parte din oricate ONG-uri (tip ANCMRR) doreste, dar si din SCMD. Nu vom lua nici o masura impotriva denigratorilor nostri, nici chiar a Dl. gl. (r) Lungu de la Oradea, asteptand ca “racolatorii” nostri de serviciu, adica d-nii Basescu Traian, Boc Emil si compania, sa-i trezeasca la realitate prin masurile lor irationale si antinationale.

De asemenea, reafirmam ca nu exista nici un impediment ca un membru de sindicat sa faca parte din vreun partid politic, dimpotriva. Ne mandrim ca avem in sindicat membri ai tuturor partidelor, chiar si in recent constituita formatiune UNPR (la Arad, Drobeta Turnu Severin, Craiova, etc). Departe de a-i critica, ii felicitam pe acei membri de sindicat care s-au inscris si au functii de conducere in UNPR, un partid, nu-i asa, de mare viitor, care beneficiaza de competenta unor generali de exceptie ca d-nii Oprea, Iordanescu si Ontanu, dar si de experienta unor oameni de afaceri de mare probitate, ca d-nii Culita Tarata, Miki Spaga si fostul sindicalist Marian Sarbu! Ca nu am inteles de ce domniile lor au votat in Parlament de 5 ori impotriva intereselor militarilor in rezerva si in retragere si care le sunt solutiile pentru promisa aparare a onoarei si a drepturilor noastre legitime, este exclusiv vina noastra!... Ne pastram asadar increderea in promisiunile d-lui gl. Gabriel Oprea, sperand ca si le va onora pe toate, incepand cu aceea privind demisia.

In ceea ce priveste viitoarele departamente ale SCMD, s-a lamurit ca acestea nu vor fi structuri organizatorice, ci simple colective de lucru, constituite in functie de necesitati, pe specialitati.

La Alba Iulia s-a prezentat stadiul celor trei procese intentate de SCMD Guvernului, d-lor Seitan si Boc, al Proiectului de Lege privind abrogarea art. 17-26 din Legea nr. 329/2009 si reparatiile necesare, situatia memoriilor inaintate Secretarului general al NATO, comisiilor de specialitate de la Bruxelles si Strasbourg si textul memoriului prin care 22 de sindicate si ONG-uri independente din Romania, intre care si SCMD, solicita d-lui Jonathan Fall, director general al Comisiei pentru justitie, libertate si securitate al UE, insituirea unei comisii de ancheta pentru verificarea modului in care sunt respectate drepturile fundamentale ale omului in Romania.

Referitor la decizia aberanta a Curtii Constitutionale prin care pensia este considerata un drept castigat si proprietate inviolabila doar pentru cei pensionati pe Legea 19, iar ca pensii ocupationale sunt luate in calcul doar cele ale magistratilor desi nu numai categoriile de magistrati sunt prevazute in Constitutie, ci si strcturile militare, s-a decis:
Elaborarea unui amendament care, asumat de grupuri parlamentare, sa excluda si militarii pensionari de la aceasta noua batjocura si incalcare a legii, fapt deja realizat de catre grupul de juristi al Secretarului general al SCMD, in cursul zilei de luni, 28.06.2010;
Continuarea presiunilor asupra domnilor deputati si senatori (actiune in care s-au evidentiat pana acum prin rezultate deosebite filialele Satu Mare, Bacau, Botosani, Slatina, Craiova si Pitesti) pentru a intelege ca structurile militare, avand contracte si conditii cu totul speciale, sunt singurele in fapt care pretutindeni in lume si pana acum si in Romania, beneficiaza prin traditie de legi ocupationale separate;
Declansarea in caz de esec in Parlament a trei procese pentru respingerea “recalcularii” pe baza a ceea ce nu a existat, si afirmarea dreptului legitim al militarilor la legi ocupationale separate.

Tinand cont de existenta a peste 23 000 de petitii nerezolvate pana la aceasta data privind dobandirea cuantumului legitimat prin lege al pensiei, s-a luat hotararea utilizarii experientei dl. Cdor (r) Chirica Aurelian, presedintele Filialei 1 Focsani si deschiderea actiunii in justitie pe Legea 90, pentru redobandirea reparatiilor legitime, pe ultimii 3 ani pentru acei membri ai SCMD care sunt sistematic pagubiti. Ii rugam pe presedintii de filiale in acest sens sa intocmeasca o evidenta a acestor cazuri cu datele necesare actiunii in justitie pentru fiecare membru de sindicat in cauza. Procesul va fi deschis de sindicat in numele tuturor membrilor pagubiti.

De asemenea s-a apelat la juristii si ofiterii medici din SCMD pentru gasirea unor solutii in vederea atacarii in justie a Legii coplatii si obligarii militarilor la contributii pentru sanatate, in conditiile in care intreaga noastra legislatie a prevazut si prevede asistenta medicala gratuita.

Analizand rezultatele actiunilor sindicale din perioada 15 mai - 25 iunie a.c., adunarea a cazut de acord asupra propunerilor inaintate de presedinte privind strategia si tactica de adoptat in a 2-a parte a anului impotriva adversarilor identificati ca fiind vinovati de dezastrul economic, politic si moral al tarii:
Marii asasini economici transnationali;
Complicii din interior, adica grupurile si mediile de afaceri transpartinice;
Actualul Guvern al Romaniei;
Presedintele Romaniei.

Ample discutii au avut loc pe tema proiectului de ROF, stabilindu-se principiile si etapele definitivarii lui pana la intrunirea Consiliului National al Reprezentantilor. ROF-ul va trebui sa constituie peste 4 ani baza imbunatatirii Statutului SCMD, cu ocazia alegerilor generale.

Marele castig al intalnirii a constat, pe langa mai buna cunoastere reciproca si intarirea increderii reciproce in reafirmarea obiectivului major al luptei SCMD – apararea drepturilor, onoarei, demnitatii militarilor, ca reper al societatii civile si coloanei vertebrale a existentei statale si nationale romanesti si in raspunsul edificator la intrebarea “cat de departe suntem dispusi sa mergem”: pana la capat si impotriva oricui, pentru ca deasupra noastra se afla doar Dumnezeu si Tara, adica natiunea romana.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Va informam cu punctele de vedere sustinute de presedintele

Filialei 1 SLATINA

1. PROPUNERI DE MODIFICARI SI COMPLETARI LA
STATUTUL SCMD


TITLUL „STATUTUL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE” sa fie completat cu sintagma: „IN REZERVA SI IN RETRAGERE”
Motivatie:
-nu toate cadrele militare au fost trecute in rezerva cu OG 7/1998
-solicitarea provine de la toate categoriile de militari-MapN, MI, SRI, STS, etc

CAPITOLUL I
Art. 1-.....dupa „cadre militare in rezerva” sa se introduca „in retragere din MapN”
.......dupa „alte cadre militare in rezerva si in retragere” sa se introduca „MI, SRI, STS, etc”
In continuare, pe tot parcursul statutului si al ROF sa se foloseasca denumirea de „Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere”

CAPITOLUL II
Art. 5 sa se adauge „cu pastrarea identitatii”
Art. 6, pct. a - sa se specifice „numai pentru rezervisti”
pct. j- dupa „celelalte ministere” sa se introduca „MI, SRI, STS, etc”
Sa se adauge :
pct. p- recuperarea imobilelor construite din fondurile militarilor si care in prezent au alta destinatie
pct. r- infintarea CAR la nivel organizatie judeteana si nivel central Bucuresti
pct.s - acordarea de bilete de odihna si tratament
Art. 7- pct. d sa se completeze cu „atat interne cat si internationale”

CAPITOLUL III
Art. 8 pct. 4 sa fie reformulat,pentru ca e neclar
pct. 5 este un non sens obligarea de achitare a cotizatiei restante dupa retragere; care este modalitatea juridica?
pct. 6, cotizatia sa se stabileasca anual de CNR
pct. 6, 7, 8 si 9 sa fie revizuite in sensul ca din aceste atributii multe revin org. judetene
Va propunem urmatoarele variante de cotizatie:
Varianta 1. - 120 lei anual, platibili in doua transe
- transa 1- 30 aprilie
-transa 2- 30 septembrie
Pentru noii inscrisi sa se perceapa cotizatia numai pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului.
Varianta 2. - 70 lei anual, platibili in doua transe:
-transa 1- 30 aprilie
-transa 2- 30 septembrie
Pentru noii inscrisi sa se perceapa cotizatia numai pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului.
Optiunea B.Op.Olt este pentru a 2 varianta, deoarece:
-este iminenta diminuare a pensiilor cu 15%
- urmeaza aplicarea Legii unice a pensiilor, cu diminuari si mai drastice
-obiectivul principal al sindicatului, din statut si popularizat in teritoriu il constituie apararea sindicalistilor privind diminuarea veniturilor-drepturilor, tocmai acesta fiind motivul principal-si unic dealtfel-al aderari la sindicat.
DIMINUAREA COTIZATIEI, COROBORATA CU SCADEREA PENSIILOR, VA FI GARANTIA INSCRIERII UNUI NR. CAT MAI MARE DE MEMBRI
Obiectivul de mai sus, fiind punctual, in eventualitaea disparitiei acestuia, in vedere pastrarii membrilor si atragerii altora se impune crearea de alte facilitati care sa mentina atractivitatea sindicatului (CAR, aj.deces, de boala, bilete de odihna si tratament, excursii, reprezentare in instanta , avansare in grad, etc.)
Art. 9-aln. 1-sa se radieze „similare din domeniul de activitate”
-aln. 2-sa se clarifice ce semnifica „membri aceptati”
- aln. 2-f- privind remunerarea sustinem:
Anii 2010 si 2011 sa reprezinte ani de constituire si consolidare ale org. sindic. In toata tara, iar acesta problema sa fie pusa in discutia CNR in oct. 2011
-aln. 3 pct. b- CD nu este ales de CNR?
Art. 14 pct. c - din cuprinsul sau rezulta ca oricine poate cere excluderea de catre CD a oricui.

CAPITOLUL V
Art. 15 –nu concorda textul cu schema difuzata.
Art. 15 pct 1-alin b si k nu concorda cu art. 9 pct. b
Art.16, pct 1- nu concorda textul cu schema difuzata;nu rezulta cati membrii fac parte din fiecare organism.
Art. 17, pct. 3 - „angajatii platiti” sa aiba calitatea de membru de sindicat
Art. 18, pct. 2 - nu concorda textul cu schema difuzata.
Art. 19, pct 1 –mandatul Comisiei de Cenzori sa fie acelasi cu al CD si CNR
Art. 22, pct. 1-nu concorda cu art. 15, pct. 1, litera b si k.
Art. 24 pct. 2 -„angajatii platiti” sa aiba calitatea de membru de sindicat
Art. 28, pct.1 sa fie astfel reformulat: sindicatul infiinteaza la nivel jud. urmatoarele organisme:
-org. judeteana(presedinte, 3-5 vice, secretar)- CU PERSONALITATE JURIDICA
-filiale municipale si orasenesti (presedinte, 1-3 vice, secretar)

CAPITOLUL VI
In acest capitol nu se clarifica locatiile in care ne vom desfasura activitatea si nici fondurile eventuale de inchiriere si cheltuieli aferente.
Prin adresele A 8159/2010 a M.Ap.N. si A 1885/2010 a comandantului garnizoanei ni se face cunoscut ca nu avem dreptul de a solicita spatiu in cercul militar.

2. PROPUNERI DE MODIFICARI SI COMPLETARI LA
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE



CAPITOLUL II
Sigla propusa o consideram nepotrivita scopurilor noastre, recomandam alta solutie, ca si in cazul devizei: “VAE VICTIS”
CAPITOLUL III
Pct. 6- mutarea membrilor sa se faca cu aprobarea B.Op. care sa se comunice si CD
Pct. 7-se va preciza diminuarea corespunzartoare din cotizatie

CAPITOLUL V
Pct. 7 propunem 15 membri pentru infiintarea filialei
Pct. 10-cifra de 1000 de membri este exagerata, propunem reluarea discutiei in oct. 2011.

CAPITOLUL VII

Pct. 4 in conditiile majorarii cotizatiei, riscati sa desfintati sindicatul!
Ne mentinem propunerea pentru varianta 2 facuta la statut. Putem cade in panta VLADESCU privind marirea fiscalitati, in contradictie cu micsorarea veniturilor.

CAPITOLUL IX
Pct. 2 Ne mentinem propunerile privind remunerare, facute la statut.
Pct. 5 Propunem revizuirea acestuia in sensul simplificarii.



3. PROPUNERI PRIORITARE PE TERMEN SCURT SI MEDIU

1. Pregatirea de catre SCMDRR a viitoarelor actiuni in instanta
- Privind diminuarea cu 15% a pensiilor
- Privind Legea unica de pensionare
Termen: IMEDIAT
2. Clarificarea locatiilor filialelor
Termen: IMEDIAT
3. Diminuarea cotizatiei
Termen: IMEDIAT
4. Reglementarea remunerari
Termen: oct 2011
5. Transmiterea minimului necesar si unitar de asigurare logistica, pentru filiale
Termen: 1 august 2010
6. Elaborarea unui Ghid privind recuperarea spatiilor construite din fondurile militarilor, care acum au alta destinatie
Termen: 1 august 2010
7. Elaborarea unui Regulament CAR-unitar
Termen: 31 decembrie 2010
8. Elaborarea unui Regulament-norme privind acordarea de ajutoare
Termen: 31 decembrie 2010
9. Elaborarea unui Regulament-norme- privind acordarea de bilete de odihna si tratament
Termen: 31 decembrie 2010
10. Propunem mentinerea reprezentarii actiunilor in instanta de catre SCMDRR, pentru toti sindicalistii, in cadrul aceleiasi actiuni, prin angajarea unei case de avocatura.