15 iunie 2012

15.06.2012

SCMD si CNSC in fata optiunii decisive

In atentia tuturor membrilor SCMD
Doamnelor si domnilor colegi,
Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile cu profesorii, minerii, ceferistii (4500 concediati luna aceasta), pensionarii (civili), revolutionarii, grefierii, etc.,  s-a intamplat si cu noi, “asistatii”. Cele 4 amendamente privind dreptul la munca, la integralitatea “ajutorului social” pe care il primim, la anularea “regularizarii” si restituirea sumelor abuziv retinute prin “revizuire” au fost respinse in unanimitate in comisiile Camerei Deputatilor. S-a votat asa zisul “Memorandum”, ca un fel de amnistie fiscala. Adica suntem tot vinovati si cu banii luati, dar suntem iertati de plata “datoriilor” prevazute de aberanta OUG 1/2011 pentru aceia dintre noi care nu au avut “pile” sau care nu au cazut la sorti. Deci suntem condamnati fara executare.

Filialele noastre au incheiat protocoale cu USL-ul, am convenit asupra unui Contract social reparatoriu pentru toate categoriile socioprofesionale, i-am sprijinit decisiv in alegeri, dupa ce am doborat doua guverne basesciene, stand in strada din 12 ianuarie pana la 1 Mai, iar astazi nu mai existam. 

Rasturnarea ar fi produs-o “Piata Universitatii (in care si noi si revolutionarii si alti membri CNSC am avut reprezentanti in permanenta), presa  si intelectualii”. Care presa? Aia care a spus ca suntem 500 de oameni cand eram 6000 si 2000 cand eram 30.000? Nasu? Turcescu? Cristoiu? Care intelectuali? Au fost cu noi in strada Blandiana, Cartarescu, Patapievici, Tismaneanu, Plesu, Razvan Theodorescu?
 Le-am asigurat sectiile de vot cu presedinti, vicepresedinti, membri si observatori. Am scos lumea la vot si rezultatul s-a vazut. Dar astazi nu mai existam! Conform intelegerii din Dubai a celor doua mari familii de “baieti destepti” (intarita electoral, in taina,astazi, 15 iunie a.c.), dl. Ponta a semnat protocolul nu cu noi ci cu puscariabilul Oprea. Rezultatul? Ni s-a interzis aparitia la singurele televiziuni care au atacat regimul Basescu, pentru ca se vor uitate mesajele din ultimii ani. Adio suspendarea lui Traian Basescu, adio pedepsirea Robertei Anastase si a celor vinovati de frauda parlamentara, de dezastrul national, de genocid in ceea ce ne priveste, adio abrogarea legilor antieuropene si anticonstitutionale, adio efort comun pentru salvarea Romaniei! Ministrii incomozi (Marga, Dobritoiu, Campeanu, adica liberalii) vor fi sacrificati. Trepadusii alesi dintre “baietii destepti” au batut palma cu Maria Lupu sa le confectioneze si lor si amicilor din gasca pensii triple, ultimii profesionisti in finante, justitie si siguranta (ca Luca si Hapau) au fost indepartati la toate cele trei structuri, in locul lor reaparand pe post de experti, autorii “reformei”, (gen Chesnoiu). Structurile jandarmeriei, in special cea de paza si protectie, care ar fi putut inghiti pe toti profesionistii dati afara din Interne sau trecuti in rezerva la 45 de ani din MApN, fara drepturi, continua sa fie distruse, obiectivele militare si strategice fiind pazite si pe mai departe, contra unor sume infinit mai mari, de formatiunile paramilitare ale Basescului. Tot ceea ce ni se ofera sunt apeluri la calm, promisiuni si “comisii” care sa rezolve situatia la “Pastele cailor” Avantaj ei, deoarece, potrivit evidentelor tinute la zi si la Interne si la Armata si tradate pentru MApN de madam Lupu, parasim “pe cale naturala sistemul cate 250/luna”. Luandu-i in calcul si pe rezervistii SRI si MAI rezulta ca aducem mari economii la buget, disparand cate 5-6.000 pe an, ceea ce inseamna ca si noul Guvern va miza pe aceasta singura “industrie”, benefica pentru buget.
In aceasta situatie, dupa prezentarea in rezumat a bataliei pe care o ducem de doi ani si jumatate va rog sa reflectati asupra solutiilor pe care le avem si care sunt trei la numar.
Rezumat al actiunilor noastre:
1.   FMI a dat ordinul rejectarii noastre din sistemul militar si transformarii noastre in civili pentru a se putea aplica, dupa excluderea noastra din categoria rezervistilor,  Legea sistemului unic de salarizare. Pentru a ni se taia legatura cu functiile militare si a fi transformati in civili, dependenti de ajutoare sociale, am fost atacati mediatic, insultati, toate categoriile socio-profesionale urmand a ne trata ca pe raiosi (“nesimtitii cu pensii nesimtite de 20 de milioane”). Se viza transformarea noastra in asistati social cu un ajutor social reprezentand o reducere cu 18-69% a cuantumului anulatelor pensii militare de stat.
2.   SCMD a iesit in strada, a intentat mii de procese si operatiunea ilegala, anticonstitutionala si retroactiva de “recalculare” a fost stopata la 28 sept 2010.
3.   In mod ilegal, MApN, MAI si SRI au continuat insa, pe sest, recalcularea, rezultatul constituindu-l deciziile nule de drept primite de noi in dec. 2010 - ian 2011, conform legilor votate de Roberta Anastase prin frauda parlamentara.
4.   Am fost insultati pana la 7 ian. 2011, cand ICCJ ne-a dat dreptate. Cei care ne-au insultat, ne-au batjocorit si mintit au primit grade de general si contraamiral.
5.   Cu 7 ianuarie, au inventat ilegala “revizuire”, menita sa legitimeze deciziile de recalculare, nule de drept. Au uitat ca suntem toti “nesimtiti” si au introdus principiul discriminarii intre noi, pentru a ne distruge unitatea de actiune. Au pretins ca fac “dreptate in sistem”. In fapt au acordat unora ajutoare sociale sporite in cuantum, mult mai mici in realitate chiar si fata de prevederile Legii 263/2010. Si infinit mai mici decat pensiile pe care le-ar fi primit prin aplicarea Legii sistemului unic de salarizare. Mai mult, au profitat, balcanic, de bulversare, facand prada in bugetele ministerelor, prin rasplatirea frauduloasa a slugilor proprii. Procesul continua, de asta nimeni nu vrea sa faca ordine in sistem si madam Lupu sau chestorul Chesnoiu se simt, din nou, utili.
6.   Vom continua procesele in tara si in afara, in ciuda diversiunilor, pana in panzele albe!
7.   Pe parcursul anului 2011, liderii USL au sustinut tot ceea ce am sustinut si sustinem si noi. Intreaga societate civila, prin sindicatele si ONG-urile care au semnat protocoale de colaborare cu SCMD, a actionat si a reusit cu mari riscuri sa-i aduca la Putere.
Tinand cont de situatia actuala, de conditionarea indeplinirii obiectivelor prevazute in Contractul social de acordul FMI, ca si de amanarea rezolvarii celor mai mici deziderate, prin recurgerea la solutia romaneasca a “comisiilor” care nu duc nicaieri, ne aflam, stimati camarazi, in situatia de a lua o hotarare decisiva, pentru noi si viitorul tarii, in acord cu aliatii nostri apartinand celorlalte categorii socioprofesionale. Optiunile pe care le avem sunt urmatoarele:
1.   Optiunea “melcului”
Ne retragem in cochilie, facem frumos, dam onor comandantului iubit si ne multumim cu ce avem, asteptand pana la calendele grecesti, implinirea promisiunilor. Cu alte cuvinte, acceptam sa ramanem civili, asistati social, cu “ajutoare sociale lunare de la stat”, pentru unii drastic micsorate, pentru altii reprezentativ marite, dar tot ca ajutoare sociale. Uitam ca am avut un contract cu statul, ca noi ne-am indeplinit partea, iar guvernele anilor 2009-2012 au denuntat retroactive acest contract, pretinzand ca am avut contributii pe care nu le-am avut si o istorie pe care nu am trait-o. Ne facem ca nu vedem ce s-a intamplat cu ajutoarele sociale datorate prin Legea Recunostintei, revolutionarilor. Statul a zis ca nu mai are bani si le-a retras! Maine ni se poate intampla si noua, indiferent ca este vorba de 7 lei sau de 7000 de lei. Aceasta pozitie ar duce la pastrarea unitatii SCMD prin pastrarea alaturi de noi a celor automultumiti, care nu vor sa inteleaga sau nu ii intereseaza care este statutul lor real si pentru care cuvinte ca onoare, demnitate, libertate, patrie, natiune, misiune, etc. au alt inteles decat cel dat de dictionare.

2.   Optiunea “capra si varza” sau solutia de mijloc
Aceasta presupune sa ne orientam spre cei care mai inca interese comune cu noi. Deci exclusiv spre alianta PNL-PC. Sa-i atragem atentia lui Crin Antonescu, locomotive, astazi abandonata a USL,  ca, daca nu va fi suspendat/demis Basescu vara aceasta, ca sa avem in octombrie alegeri parlamentare si prezidentiale la un loc, va ajunge presedintele Romaniei atunci cand ne vom recupera si noi drepturile furate, adica la “Pastele cailor”. Sa semnam Contractual social doar cu acesta alianta, promitand ca vom sustine exclusiv candidatii ei la alegerile generale.
Sa facem un miting prin mobilizare generala, a noastra si a tuturor aliatilor, sambata, 14 iulie (dupa terminarea bacalaureatului, ca sa poata participa si profesorii care vor fi in vacanta),  miting pe care il solicita multe dintre filialele noastre déjà, dar si pensionarii civili, profesorii, revolutionarii, minerii, ceferistii si lucratorii din sanatate. Va fi un miting in Piata Victoriei, impotriva FMI si a regimului Basescu-Ponta. Poate asa se va trezi dl. Ponta si, renuntand la pactizarea cu cei vinovati, prin initiative si vot, de promovarea tuturor legilor antinationale (Oprea, Sirbu, Ontanu si gasca), va face ceea ce a promis  la mitingul din 1 Mai si va semna Contractul social. Riscul este major, deoarece am putea avea impotriva noastra, gata de interventie, atat fortele paramilitare ale Basescului, cat si cele oficiale la dispozitia Guvernului, plus tradatorii nostri si majoritatea latrailor media.

3.   Optiunea ALTERNATIVA NATIONALA
Organizarea, prin mobilizare generala a noastra si a aliatilor nostri a unui miting de protest in Piata Victoriei, sambata 14 iulie a.c., la care sa anuntam incetarea “Starii de veghe”, proclamata la 1 Mai si reintrarea in lupta a SCMD si CNSC, utilizand toate facilitatile democratiei de tip european, pentru “Alternativa Nationala”
Pornita din Spania, la sfarsitul anilor 90, aceasta idée inseamna sa oferim natiunii o alternativa la o intreaga clasa politica, majoritar hoata, ticaloasa, corupta si tradatoare. Intrucat presedintii unora dintre ONG-urile aliate noua, sunt si presedinti de partied  “de buzunar”, vom putea arunca in alegerile generale un astfel de partid, de pilda al d-lui Viorel Ringhilescu (cel care contesta in justitie existenta legala a PDL si UNPR), a d-lui Petre Racanel sau altul, si vom face toti alianta electorala cu respectivul partid. Punctele Platformei Civice (programul votat in 7 oct. 2011) si ale Listei de obiective propusa USL spre semnare in cadrul Contractului social ar deveni programul miscarii “Alternativa Nationala”. Toate structurile CNSC ar  lansa, alaturi de SCMD, apeluri catre intreaga societate civila, sa ni se alature si sa voteze la generale candidatii Alternativei Nationale. Acestia ar fi desemnati, in sfarsit, in mod democratic, pe principiul: Cine are cel mai bun candidat (in sensul apreciat de populatie), pentru Senat,  la Motru? Sau la Targu Lapusului? Sau la Pocreaca? …Rezervistii? Pensionarii? Minerii? Profesorii? Revolutionarii? Etc. Acela va fi desemnat si sustinut de toata lumea. Am cere pe dreptate sociala, pedepsirea coruptilor si vinovatilor de dezastrul tarii, inclusiv confiscarea averilor obtinute prin spolierea statului si a populatiei. Am alege din timp, din randul creierelor natiunii, oameni integri (déjà cunoscuti de toata lumea) care au dovedit ca pot sa construiasca sau sa reconstruiasca si acestia ar forma Guvernul. Un Alexandru Athanasiu, un Iustin Capra, un Cojocaru Constantin, un Florian Colceag sau, ca finantist, un general ca Nastase Constantin, nu mai vorbim de cati ministri adevarati ai Apararii, Internelor sau directori ai serviciilor de Informatii si contrainformatii, Interne si Externe,  poate da SCMD-ul. Cat priveste ceilalti ministri, expertii si consilierii autentici, ca si programele reale de actiune, CNSC-ul poate acoperi toate ministerele. Aceasta optiune insa atrage asupra noastra riscuri imense. Am avea impotriva nu numai bandele regimului Basescu, intregul USL, intrega media, proprii nostril tradatori, ci si, in ansamblu, serviciile de specialitate ale tuturor marilor puteri si fortele de interventie ale marilor asasini economici mondiali. Aceasta este solutia disperarii, care se impune in situatia in care se pune problema existentei noastre ca stat si ca natiune. Adoptand-o, vom fi vanati ca iepurii, vom avea “accident” dupa “accident”, dar, cata vreme ne vom misca strict in cadrul democratic al noului limbaj de lemn european, avem o sansa. La urma urmei, orice Guvern strain negociaza cu cel care are puterea si asigura linistea si ordinea. Aceluia ii va cere sa cumpere alte zeci de F 16, alte fregate de aruncat la gunoi sau sa-i cedeze (mascat sau nu) bogatiile subsolului. Interesul general ne impune insa sa utilizam toate mijloacele de care dispunem inainte de a recurge la solutia disperarii – declansarea luptei pentru preluarea puterii in stat de catre Societatea civila, alungarea si pedepsirea (nu global ci individual)  a celor care si-au batut joc de noi in ultimii 22 de ani.

Rog sa se discute situatia in fiecare filiala si sa ni se comunice optiunile membrilor pana la data de 30 iunie a.c.

Va informez ca, pe moment, continuam tratativele cu PNL si PC, iar juristii nostri au participat la dialogul organizat de MApN pe tema unei legi pe care noi am numit-o “Legea pensiilor militare de stat”. Am cerut ca proiectul acesteia sa ni se puna la dispozitie pana miercuri, urmand a fi transmis tuturor filialelor, astfel ca in trei saptamani (termen 05.07.2012) sa poata fi completat, elaborat in forma finala si adoptat inainte de alegeri, prin ordonanta de urgenta, nu lasat ani de zile la mila Parlamentului.

Nu voi raspunde decat prin fapte atacurilor media de joasa calitate, declansate impotriva subsemnatului, reasigurandu-va totodata ca asa cum nu m-ati vazut printre candidatii la locale, nu ma veti vedea nici printre candidatii la generale.

Uniti, avand alaturi de noi toti desconsideratii acestui popor, adica intreaga societate civila careia presedintele Traian Basescu i-a retras atributul “de buna calitate”, vom invinge!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU