28 iunie 2012


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA  1 SLATINA
JUDETUL OLT


Domnului PRESEDINTE

al

SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Col (R) Mircea DOGARU

Biroul Operativ al Filialei 1 Slatina, judetul OLT, intrunit  in sedinta, astazi 28.06.2012 a analizat evolutia actuala a situatiei politice interne si pozitia Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate fata de rezolvarea celei mai stringente probleme a membrilor sai, respectiv diminuarea drastica a pensiilor, foste militare si in mod deosebit ale disponibilizatilor si  a hotarat, in unanimitate sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

                                Constatam din partea domniei voastre aceeasi lipsa de colaborare cu filialele din teritoriu-odata spuneati ca nu suntem organism militar, suntem sindicat-, contrar celor hotarate la Consiliul National al Reprezentantilor si invocate permanent de catre dvs..

2.                               Ca de obicei, ati hotarat, de unul singur, organizarea unui miting de protest, pe 14 iulie 2012, cu toate ca printrun comunicat anterior lasaseti impresia ca ne consultati, urmand sa ne pronuntam pana la sfarsitul lunii. Mai mult decat atat, ati declansat campanie de presa pe aceasta tema, incepand cu emisiunea de pe B1TV din seara zilei de 27.06.2012, si continuand cu postarea de pe blogul sindicatului.      Datorita modului neprofesionist- lipsei echipei si modului dictatorial-  a tratarii cu superficialitate a problemei-stiind ca postul respectiv este unul favorabil Basescului si puterii portocalii-dar si a amenintarilor directe la adresa unei parti a  coalitiei la putere, ati gafat, facand-cum nu de putine ori ati mai reusit-un mare deserviciu disponibilizatilor si fostilor militari-ati declansat o noua isterie impotriva noastra. Ne desolidarizam de pozitia dvs.. Ne desolidarizam, pentru ca prin amenintarile la adresa puterii actuale, in mod deosebit a primului ministru, insinuati ca dorim sa destabilizam USL  si prin aceasta ROMANIA. Consideram ca pozitia dvs. nu este benefica si nu  reprezinta si vointa noastra. Drept urmare, NU DAM CURS SOLICITARII DVS. de participare la protest.

4.                            Mentinindu-va pe pozitia de forta-data de membru fondator si de sprijinul echipei care va sta alaturi-pozitie, care cu toate abaterile, ezitarile si erorile ei, trebuie sa recunoastem ca a reusit sa distruga intentia criminala, a lui Basescu si a clasei politice portocalii de eliminare a sistemului pensiilor militare, sa opreasca  procesul de ciopartire a pensiilor, dar si de stergere a trecutului, onoarei si demnitatii noastre de fosti ostasi in slujba PATRIEI- neconsultindu-ne in continuare si derapand grav de la adevaratele obiective ale crearii sindicatului,  care nu sunt in niciun caz, nici transformarea noastra intrun partid politic, care sa va aduca la varful societati civile, nici ajungerea la putere, nu faceti altceva decat sa slabiti miscarea noastra sindicala. Prin implementarea acestui mod si promovarea stilului dvs. autoritar, aruncati in aer orice colaborare pe plan local cu USL. Va amintim ca nu poate fi vorba in niciun fel de transformarea noastra in partid politic, vedeti in acest sens hotararile si deciziile CNR
5.                 Ati transformat  SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, fara sa  ne intrebati daca vrem, numai de dragul scaunului pe care vi l-au oferit, sau pe care v-ati asezat, dintrun sindicat militar intrun conglomerat de asociati, ONG-uri, ligi, etc., pe care l-ati autointitulat pompos CNSC. Cu ce drept ? Simbolic vorbind ati creat o Arca a lui NOE, dar nu aveti puterea lui Dumnezeu! Ati facut, asadar, alianta, fara sa ne intrebati, cu o parte dintre cei care din noiembrie 2008 au clamat si s-au luptat pentru eliminarea pensiilor militare. Mai mult decat atat, cam balacariti magistrati, in loc sa le cautati sprijinul, dar vreti drepturi pentru personalul auxiliar si grefieri! In loc sa solicitam similitudine cu magistratii, asa cum ei au invocat-o in cazul lor, atunci cand clasa politica a vrut sa le taie macaroana, pardon, privilegiile, noi cerem ca cei cu 10 clase-si ma refer la grefieri- sa aiba in continuare privilegile, adica pensie dubla de colonel. In ceea ce ii priveste pe revolutionari va reamintim daca ati uitat  ca ei sunt cei care au ajutat puterea sa ne bage in tarcul de la Cotroceni, adica cei care au picheta statuia  Leul o perioada indelungata, pentru ca sindicatul nostru sa nu poata protesta la usa lui Basescu. Va cerem sa revedeti statutul sindicatului nostru si sa actionati pentru indeplinirea obiectivelor noastre, ale noastre, nu ale ,,aliatilor” Va cerem asta pentru ca ati disipat obiectivele noastre in cele ale ,,societatii civile”, cum ii spuneti dvs. Pe noi nu ne intereseaza, acum, rezolvarea tuturor problemelor societatii civile, ne intereseaza soarta noastra si a familiilor noastre, care ne-au suportat si alaturi de noi au suportat privatiunile vietii de militar.Va cerem sa actionati numai si numai in numele sindicalului nostru. Numai avand obiectivul nostru in fata vom reusi sa determinam, in primul rand coalitia la putere si cu timpul si populatia, sa ne recunoasca statutul si concomitent drepturile, revendicarile si doleantele, si apoi sa indrepte raul facut. Actionand in continuare ca si pana acum riscati domnule presedinte sa va treziti in situatia hilara, de a fi singurul sindicalist militar, la mitingurile aliatilor. E dreptul dvs. puteti s-o faceti, dar nu ne mai invocati/convocati si pe noi.Veniti la realitate si observati ca drepturile aliatilor dvs. sunt in contradictie si le exclud pe ale noastre. Vrem sindicatul nostru curat si simplu, cum a fost la inceputuri, nu vrem sa ne pierdem identitatea! Daca este nevoie de protocol cu puterea, numai de acest gen de protocol poate fi vorba, de nimic altceva!

6.                           Va solicitam sa observati, ca totusi spre deosebire de vechea guvernare-care nu a facut altceva decat sa ne steraga identitatea a ceea ce am fost-, actuala putere, cu pasi mici, a facut ceva, a inceput sa repare din ce au stricat  si distrus portocalii. Pasii sunt mici, nu cum ne-am asteptat, dar dvs. nu aveti girul nostru sa distrugeti speranta.Vrem sa comunicati si sa relationati cu puterea actuala, cu ministerele, cu toate organele statului, indiferent de ifosele si resentimentele dvs., si numai in numele sindicatului. Dati dovada de mai multa maleabilitate si initiati dialoguri constructive, nu in spirit de fronda!Nu vreti, nu puteti, desemnati pe altii, chiar si din provincie! Asta nu insemna ca va marginalizam si nu va recunoastem munca si lupta dvs. pentru sindicalistii militari.Vrem sa maximizam eforturile noastre, pentru a reduce si elimina cat mai rapid suferintele.
7.                 In cazul in care veti continua in aceasi directie, dvs. si sindicatul, sunteti foarte aproape de a va situa pe aceeasi pozitie cu gl. Iliescu si ANCMRR, adica sa deveniti/devenim nereprezentativi si anexe ale puterii!
8.                          In situatia ca veti dori sa dispuneti blocarea blogului filialei, va reamintim ca regulile de comunicare, dupa care ati actionat in cazul Sectorului 5 Bucuresti, nu se regasesc in ROF-ul de la Alba Iulia.
9.                          
             Va rugam sa dati curs solicitarilor filialei noastre, care speram ca nu vor fi singulare, in spiritul si in lumina reglementarilor statutare si din ROF.


P. S . Poate ca protestul si nemultumirea nu ar fi trebuit sa fie publice, dar aproape mereu dvs. ne-ati impus ce ati dorit. Dorim consultare, conducere colectiva si respectarea statutului.

Biroul Operativ  al Filialei 1 Slatina, a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate