12 octombrie 2012

MANDATUL PRESEDINTELUI FILIALEI LA CONSILIUL NATIONAL AL REPREZENTANTILOR


1. Armonizarea prevederilor Statutului SCMD cu cele ale ROF, tinand cont de propunerile comune, ale filialelor din zona Olteniei (Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Arges ), transmise inca de la CNR anterior.
2. Schimbarea denumirii SCMD in SCMRR.
3. Diminuarea remuneratiei personalului angajat al SCMD, incepand cu 01.01.2013, cu 50%.
4. Reducerea cotizatiei de membru la 60 lei pe an, datorita plecarii masive a sindicalistilor.
5. Delimitarea totala si definitiva de CNSC, ramanand un sindicat pur militar; insistand pe faptul ca participarea la acesta nu are aprobarea CNR, precum si pe faptul ca CNSC nu are personalitate juridica. Includerea de catre presedinte in acest conglomerat,  a dus la pierderea identitatii noastre si la creerea unui paradox: sindicatul sa sustina drepturile celor care ne-au contestat si ne contesta inca!
6. Asumarea raspunderii conducerii centrale a SCMD, pentru afirmatiile facute pe timpul referendumului (razboi civil, nesupunere civica, desfiintarea CCR ),  pentru actiunile intreprinse  fara consultarea filialelor, fapt care a dus la ”tocarea” sindicatului  de catre televiziuni si presa, pana la luarea in derizoriu. Consideram ca aceste actiuni au contribuit in mare masura la neprezentarea populatiei la vot. Suntem de acord cu rolul nefast al CCR, dar momentul darii publicitatii a fost total neinspirat, determinand expresii de genul ”Cine este acest Dogaru ?”, ori ”Ce este si pe cine reprezinta sindicatul asta ?”. Urmarile, au fost imediate si inca se mai vad: nimic din ce se convenise cu USL nu s-a mai concretizat!
7. Creearea de ”Consilii Consultative” in teritoriu, pe zone geografice, care ar putea fi in numar de 5, ai caror presedinti sa fie cooptati in CD ( prevedere dealtfel statutara).
8. Completarea membrilor CD, in locul celor plecati sau suspendati, prin alegeri la actualul CNR, sau chiar a intregului CD.
9.Renuntarea la abordare unor teme sensibile gen Unirea Moldovei cu Romania, care impun actiuni de tipul Marsului Unirii, ori infiintarea de filiale  ale sindicatului in Republica Moldova. Aceasta ar creea posibilitatea ca sindicatul sa fie perceput total diferit decat pentru ce a fost infiintat el. Sa lasam clasei politice acesta problema de mare interes national!
10. Renuntarea la intentia de preluare a unor baze sportive si de agrement. Nu credem ca acesta e momentul.
11. Suntem impotriva limitarii filialelor la un anumit numar de membrii. Mai multe filiale, presupune printre altele mai multe resurse financiare; irosirea fondurilor de care dispunem.
12. Solicitam in mod expres ca pozitiile exprimate in mass-media, de catre presedintele SCMD, sau purtatorul de cuvant, sa aiba aceptul presedintilor ”Consililor Consultative” din teritoriu.
13. Cerem ca Departamentul Juridic sa-si redefineasca atributiile, in sensul ca nu trebuie sa reprezinte numai sindicalistii din Bucuresti si Ilfov, ci si pe cei din provincie.A fost cazul procesului pe Legea 329, pierdut, definitiv si irevocabil, casa de avocatura cerand sa se judece in lipsa.
14. Intrucat am sesizat ca Departamentul Organizatoric nu mai are activitate cam de un an de zile, propunem desfiintarea acestuia .
15. Solicitam  ca la actualul CNR sa adopte Strategia luptei sindicale, strategia al carei obiectiv nu poate fi decat recastigarea drepturilor avute.
16. Respingem orice incercare de a transforma SCMD in partid. Consideram inoportun momentul si credem ca printr-un asemenea pas vom pierde si putinul sprijin al coalitiei de la putere.
17. Selectarea unui grup de membrii de sindicat, buni oratori, cunoscatori ai legilor si ai fenomenului politic actual, cu sarm si cu o buna reputatie, care participe la dezbaterile din emisiunile TV, din presa si care sa sustina cauza si obiectivele noastre. Recomandam evitarea dialogurilor cu personaje gen Andreea Pora.
18. Renuntarea la orice actiuni belicoase, de fronda si amenintare la adresa celor care ne-au promis sprijinul in rezolvarea revendicarilor noastre, continuarea acestora facand sa pierdem si putinul sprijin pe care il avem.
19. Realizarea unei colaborari mai eficiente si acceptarea dialogului cu toate sindicatele, organizatiile, asociatiile si ONG ce reprezinta militarii si rezervistii, in scopul atingerii cu rapiditate a obiectivelor noastre.
20. Procentul de cotizatie care revine filialelor sa devina 70%

Adunarea Generala a Filialei Nr. 1 Slatina, judetul Olt, considera ca prin adoptarea acestor propuneri, alaturi de cele ridicate si de catre celelalte filiale din tara, vom reusi sa intarim sindicatul nostru, sa ne realizam scopurile propuse si de ce nu sa devenim cel mai important sindicat al Romaniei, avand in vedere ca la ora actuala miscarea sindicala din tara este ca si inexistenta.
P.S.
Biroul Operativ al filialei, a hotarat sa sustina la CNR si  urmatoarele  propuneri ale filialei 1 Suceava:
-solicitam CNR sa puna in discutie si problema infiintarii filialei judetene, mergindu-se pina la obtinerea de personalitate  juridică;
- nu suntem de acord ca sindicatul sa puna in aplicare masuri anticonstitutionale privind alegereile din decembrie;
-colectarea cotizatiei pe baza de chitantier cu trimiterea procentului ce revine sindicatului imediat dupa colectare.