3 martie 2013

COMUNICATE SCMD


COMUNICAT SCMD

              Catre,
COPRESEDINTII UNIUNII SOCIAL LIBERALE
DOMNII PRESEDINTI:
         VICTOR PONTA, CRIN ANTONESCU, CONSTANTIN DANIEL

Domnilor presedinti,

Ca urmare a protocoalelor incheiate de filialele SCMD cu filialele PSD, PNL, PC, a acordului de principiu semnat de copresedintii USL cu presedintele SCMD la 14 iulie 2012, a declaratiei de sustinere venite din partea aliantei PNL-PC in octombrie 2012 a declaratiilor si luarilor de pozitie ale dl. Premier Victor Ponta, in favoarea revendicarilor SCMD in perioada septembrie -decembrie 2012, va supunem atentiei si va rugam sa analizati posibilitatea rezolvarii legale in perioada martie-mai a.c. a urmatoarelor puncte din Acordul de principiu solicitate noua, in mod imperativ, de catre membrii SCMD:
1.     Termenul la care va fi elaborata si promulgata OUG privind reintrarea in legalitate a platii tuturor ajutoarelor sociale catre fostii militari si revenirea cuantumurilor pentru cei discriminati la nivelul ultimei pensii militare de stat, acea din decembrie 2010, intrucat acasta promisiune a fost legata de votarea noului buget.
2.     Termenul la care, prin OUG, se va elimina pentru fostii militari, prevederea discriminatorie din Cap. IV /Legea 329/2009 privind limitarea dreptului la munca, contrar Constitutiei Romaniei, contractelor incheiate de fostii rezervisti si legilor in baza carora acestia au trecut in rezerva.
3.     Termenul estimativ la care va fi votata in Parlament Legea pensiilor militare de stat, reparatorie pentru toate categoriile de militari, activi, in rezerva si in retragere, nu numai pentru fostii militari discriminati prin Legile 119 si 263/2010.
4.     Verificarea disponibilizarilor abuzive facute la MAI, in baza unui ordin nesemnat de nimeni, in anul 2011, de catre dl. Traian Igas si solutionarea cererilor de reangajare a militarilor specializati, abuziv disponibilizati.

In afara acestor puncte, va supunem atentiei si solicitarile venite din partea membrilor SCMD, dupa cum urmeaza:
1.     Publicarea rezultatelor auditurilor Curtii de conturi la Casele Sectoriale de pensii ale MAN, MAI si SRI pentru stabilirea cu claritate a numarului rezervistilor in general si a celor care solicita reparatii.
2.     Explicarea modului concret, de catre cine, cum si cand vor fi analizate si cum vor fi solutionate , referitor la militari, aspectele sesizate in raposrtul Avocatului Poporului.

Asigurandu-va, in continuare, de sprijinul SCMD, am onoarea sa va salut!

Cu deosebita stima,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU



COMUNICAT


Subiect:               Cu privire la actiunea de luni, 04.03.2013,  in lumina discutiilor
                            purtate la Guvern astazi, 02.03.2013, ora 12.00-13.30
        

Domnilor colegi,

In urma recentelor evenimente, sambata, 02.03.2013, a avut loc la Palatul Victoria, un dialog intre Comisia de dialog cu Guvernul a SCMD si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Din partea SCMD, au sustinut obiectivele din memoriul alaturat, care urmeaza a fi inaintat conducerii USL urmatorii: Col. (r) dr. Mircea Dogaru (presedinte), Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif (secretar general), Gl. Mr. (r). Constantin Nastase, Col. (r) Pricina Valeriu, Col. (r) Tudor Marian (vicepresedinti).

Analizand memoriul din perspectiva Guvernului, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a aratat ca in perioada imediat urmatoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revina la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele institutiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat. De asemenea, in cadrul intalnirii s-a remarcat dorinta si disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, in colaborare cu reprezentantii SCMD si cu cei ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR), printr-o lege a pensiilor millitare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.

In acesta situatie, va rog domnilor vicepresedinti de zone si presedinti de filiale sa fiti de acord sa limitam actiunea de luni la o delegatie, care va purta discutii la sediul USL cu ocazia inmanarii memoriului anexat, cu reprezentanti ai USL.

In acelasi timp, transmitem rugamintea atat membrilor de sindicat neimplicati, cat si altor persoane, sa nu participe la aceasta delegatie, deoarece obiectivele actiunii preconizate sunt pe cale de realizare. Daca, pana la sfarsitul lunii, constatam ca angajamentele asumate de dl. viceprim-ministru si, in repetate randuri de catre liderii USL nu vor fi, din varii motive, realizate, vom actiona in functie de noile realitati.

Cu multumiri,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU