17 aprilie 2013

VA INFORMAM

marți, 16 aprilie 2013

Decizia Comitetului Director privind manifestatiile publice preconizate in aceasta luna (nr. 417/16.04.2013)

Membrii Comitetului Director s-au pronuntat  astazi, 16.04.2013, pentru schimbarea datei de desfasurare a manifestatiei publice, catre sfarsitul lunii mai a.c., si pastrarea locului de manifestatie in zona Piata Universitatii.
La sfarsitul lunii mai, conform asigurarilor date de catre reprezentantii USL, Legea reparatorie ar trebui sa fie deja in vigoare iar Legea pensiilor militare de stat promovata, asa cum s-a afirmat, prin ordonanta de urgenta.
In aceasta situatie, rugam presedintii filialelor sa sisteze tratativele cu firmele de transport si sa inceapa pregatirile pentru o eventuala manifestatie generala (fara exceptii) la sfarsitul lunii mai a.c.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU 
 

Intelegere gresita la televiziuni, in problema pensiilor militare

Referitor la aprobarea de astazi a Guvernului, aceasta s-a dat pe proiectul legii reparatorii, dupa cum urmeaza:
  • Legea reparatorie intra maine la Biroul Permanent al Senatului, urmand a se solicita procedura de urgenta.
  • Pe anul 2013 banii vor fi asigurati fara efort suplimentar de la buget de catre cele trei structuri - MApN, MAI, SRI (intrucat n-au fost prevazuti in actualul buget).
  • Pentru anul 2014 si in continuare sumele vor fi asigurate pe viitorul buget consolidat repartizat celor trei ministere.

Legea pensiilor militare de stat este altceva, va intra in procedura, in actuala sesiune parlamentara, vizand restituirea statutului de rezervist si de pensionar militar de stat, urmand a fi aplicata la 30 de zile dupa promulgare.


Acestea sunt informatiile pe care le-am primit prin intermediul Departamentului Media al SCMD, de la Guvern, si pe care, oricum, le vom verifica maine, cand textul va intra la Biroul Permanent al Senatului.
Ii rugam pe toti cei  interesati sa nu se mai ia dupa zvoneri, dupa analisti care nu stiu despre ce este vorba, si sa se adreseze pentru informatii Departamentului media sau Secretarului General al SCMD.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU