28 mai 2013

SOLICITAREA SPRIJINULUI DEPUTATILOR DE OLT, MEMBRII AI COMISIEI PENTRU MUNCA SI PROTECTIE SOCIALA, DOMNII DEPUTATI FLORIN IORDACHE SI VIRGIL DELUREANU

 
 
ROMÂNIA
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA SLATINA Nr. 1
Nr.     21     din      27.05.2013                                                           Exemplar   Unic
 
 
 
Stimate domnule Deputat,

            Intrucat, marti, 28 mai 2013 intra in analiza si avizarea Comisiei din care faceti parte Proiectul de act normativ cu nr. PLx-109/2012, privind  abrogarea prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, referitoare la cumulul pensiei cu salariul, va solicit, in numele meu personal, dar si al camarazilor din Slatina si Caracal, din Sindicatul Cadrelor Militare,  pe care ii reprezint, sa avizati favorabil si sa sustineti acest proiect pentru a deveni lege si a repara nedreptatea ce s-a facut militarilor disponibilizati. Suntem convinsi ca, precum colegii dvs. din Senatul Romaniei, care au adoptat saptamana trecuta, Propunerea legislativa  L121/2013, privind reintregirea pensiilor pentru militari, si dvs. veti sustine cadrele militare in rezerva si in retragere din judetul OLT, electorat sustinator si consecvent al USL.
          Subliniez ca atat Ordonanta nr.7/1998 cat si Legea 164/2001, privind pensiile militare, permiteau personalului militar disponibilizat sa cumuleze pensia cu salariul, inclusiv in domeniul bugetar. Puterea portocalie, a nesocotit caracterul neretroactivitatii legii, contractele privind exercitarea profesiei de cadru militar, care garantau dreptul nostru la pensie militara si a anulat legislatia respectiva.
          In situatia in care veti ajunge la concluzia ca inca nu este momentul indreptarii acestui grav abuz savarsit de regimul Boc, asa cum USL a promis in campania electorala si in programul de guvernare, va rugam sa sustineti ca, tranzitoriu, pana la abrogarea  textului actual, sa se admita cumulul pensiei cu salariul in sistemul bugetar, prin suspendarea platii pensiei, numai pentru suma ce depaseste salariul mediu brut.

Cu speranta ca experienta dumneavoastra indelungata in domeniul bugetar si principiul ,, dreptate pana la capat”, alaturate bunelor intentii pe care le aveti fata de alegatorii dumneavoastra, va vor ajuta in luarea unei decizii juste in speta prezentata, va rog sa primiti asigurarea inaltei noastre consideratii si pretuiri!
Am onoarea sa va salut,
                       
Presedinte Filialei 1 Slatina a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Col (rtr)   Dumitru DOGARU                                                                                      
  SECRETAR                                                                                                 
  Lt. Col (r)  Ion LINTOIU