25 februarie 2014

POZITIA NOASTRA



1. Consideram ca este inoportuna actiunea de sprijinire a unui nou partid care d.p.d.v. politic, nu are si nu va avea forta sa promoveze interesele SCMD. Este riscanta si dificila mai ales sprijinirea acestuia financiar, tinand cont ca noi pierdem zilnic membrii. Va reamintesc eforturile si solicitarile zadarnice  ale unor filiale de a obtine sprijinul centrului pentru plata chiriei sediului. Faptul ca am tacut pana acum, vazand cum Comitetul Director stipendiaza functionarea CNSC, Fortei a Treia , a nu stiu caror consilieri, nu inseamna ca suntem dispusi sa intretinem pe altii din banii nostrii. Sponsorizarea unui partid minuscul fara perspectiva viabila poate duce la decesul demersului nostru politic, ba chiar oferirea unui pretext partenerilor din USL, pentru a numai duce la indeplinire angajamentele din protocoalele semnate, dar si  compromiterea imaginii SCMD in societatea civila si decredibilizarea, categoriei noastre socioprofesionale. Nu credem ca vom avea mai multe sanse  acordand girul nostru unui partid neinsemnat si fara nici un fel de putere politica.  
          Invitam Comitetul Director si filialele la prudenta, pentru ca nu avem forta necesara sa determinam schimbari majore ! Trebuie tinut cont si de actualele disensiuni ale coalitiei si invitam de asemenea la prudenta chiar in a ne da cu parerea in mass-media sau pe blog-uri despre unii sau altii ca au gresit sau nu, ca unii sunt mai buni, altii mai rai, etc. Echidistanta ar trebui sa ne caracterizeze ! Intentia S.C.M.D. de a sustine si sponsoriza un partid politic de mansarda este nestatutara , mai ales ca noi avem incheiate acorduri de colaborare cu partide din U.S.L.Un asemenea demers ar trebui discutat in C.N.R unde fiecare filiala sa-si fi spus punctul de vedere si argumentele pro sau contra. 

 2. Practic este vorba să ne angajăm în sprijinirea electorală pentru parlamentul EUROPEAN a unui nou partid politic înfiinţat în octombrie anul trecut, şi anume Uniunea Democrată Română, pe a cărui listă vor apărea, desigur, şi membri ai SCMD (despre această listă naţională pentru Parlamentul European, este vorba !). Aceasta in conditiile in care va reusi totusi sa depuna liste si sa candideze!
            Această propunere, venită din partea membrilor Biroului Operativ Central al SCMD, a fost adoptată în respectiva şedinţă a Comitetului Director cu majoritate de voturi, în condiţiile în care din cei 8 vicepreşedinţi coordonatori din teritoriu un număr de 5 am fost împotrivă.
Nu credem nici un minut ca problemele noastre punctuale ar putea fi sustinute de europarlamentari, cand acestia au de rezolvat strategii si probleme de nivel regional si european.    Pe de altă parte, problemele noastre specifice, şi în primul rând adoptarea legii pensiilor militare de stat, a statutului militarului şi a rezervistului, sunt la „cheremul” forţelor politice aflate la conducerea treburilor de stat ale ROMÂNIEI, şi nu a celor care vor activa în parlamentul de la Bruxelles.
Ce trecere mai putem avea în faţa factorilor de decizie politică atât locali cât şi nationali, pe a căror influenţare am mizat până acum şi de care mai avem încă multă nevoie ?

3. Respingem orice forma de noua alianta pana cand revendicarile militarilor ce au fost promovate si acceptate de catre actuala putere nu devin  realitate.
     In concluzie apreciem ca se  impune anularea deciziei adoptate fara consultarea filialelor SCMD, in mod abuziv si nestatutar si corectarea Strategiei SCMD, cu adevaratele noastre obiective: legea pensiilor militare, cu aplicarea grupelor de munca in mod unitar si eliminarea contributivitatii, dreptul la munca si cumulul pensiei, accesul neingradit in spatiile ministerelor din care am provenit.