28 noiembrie 2014

Comunicat BOp SCMD Filiala sector 6 Bucuresti

COMUNICATUL BOP AL SCMD FIL SECT. 6

Privind Decizia Biroului Operativ Central din 13.11.2014 (inregistrata cu nr. 1398/14.11.2014) referitor la suspendarea activitatatii Biroului Operativ al Filialei Sector 6 Bucuresti

In atentia membrilor de sindicat ai:
-         Filialei Sector 6, Filialelor din Bucuresti si Judetul Ilfov, Vicepresedinti ai Consiliilor de Coordonare ai Filialelor din tara si Presedinti ai Filialelor din tara -
Stimati Colegi,
Chiar daca nu va vine sa credeti cu adevarat citind titlul, activitatea Biroului Operativ al Filialei Sector 6 Bucuresti, a fost suspendata de catre Biroul Operativ Central. Suspendata din nou.
Pentru a intelege realele motive aflate la baza acestei decizii aiuritoare desi suntem convinsi ca le banuiti, va facem cunoscute in spiritul corectitudinii si transparentei modului nostru de lucru, cu care v-am obisnuit, urmatoarele:
1. Biroul Operativ al Filialei Sector 6, una din cele mai active si vocale organizatii ale SCMD, a atras atentia Biroul Operativ Central in repetate randuri  in cadrul organizatoric legal si uzand gradual de toate mijloacele statutare, asupra consecintelor modului defectos de conducere a SCMD. Rezultatul il vedem azi, dar pe pielea noastra !
Pentru evitarea derapajelor si imbunatatirea activitatii Biroului Operativ Central, iata spre exemplificare, Propunerile Biroului Operativ al Filialei si ale membrilor sai de sindicat, prezentate la Bilantul Activitatii Filialei SCMD Sector 6 in perioada Aprilie 2010 - Aprilie 2014, desfasurat la Parlamentul Romaniei, la ­­­­­­­­­­­7 MAI 2014 :
          - întreaga activitate a SCMD să se desfăsoare în principal în directia recâstigării, în instantă, a drepturilor pierdute prin aplicarea unor hotărâri aberante;
- actiunile si întreaga activitate a SCMD să se desfăsoare cu costuri minime si bine fundamentate;
- orice actiune sindicala, indiferent de anvergura ei, nu se va desfasura fara avizul Dep. Juridic, in ceea ce priveste oportunitatea si legalitatea;
- in orice actiune sindicala să  fie  implicate: Dep. Organizare, Juridic, Media, Informatii si incadrarea acestora cat mai repede, cu nuclee functionale;
- rolul presedintelui nu este acela de PRESEDINTE- JUCATOR;
-  toate actiunile sindicale vor incepe obligatoriu cu o conferinta de presa, la care va participa tot Comitetul Director, si se vor incheia cu un comunicat de presa publicat pe site;
-  Dep. Media va trebui de urgenta incadrat, si va avea compartiment de monitorizare a emisiunilor TV;
- Comitetul Director să fie  prezent, in corpore, la actiunile sindicale;
- filialele din tara, care nu participa la actiuni comune in Bucuresti sa desfasoare program de actiune in orasele lor, pentru a produce un efect de masa.
            Facem precizarea ca aceste propuneri vizau anul 2011, dar ce sa vezi, dl. Presedinte isi vede de treaba si lanseaza cu de la sine putere PLATFORMA CIVICA in douasprezece puncte, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente in 7 octombrie 2011 scopul mitingurilor de la Bucuresti si din Tara, spune dansul, ,, fiind organizarea Societatii civile de catre militari, in dubla lor calitate de membri de drept ai Societatii civile (ca militari si sindicalisti)”.
Desi nicaieri in lumea democratica, militarii nu organizeaza societatea civila, Romania este o tara atipica, si  merge fara sa ne-o ceara nimeni !! Cum am reusit si cat de impresionata este societatea romaneasca si strainatatea, se vede in 2014.
2. Disensiunile intre Filiala si CD au  devenit extrem de puternice in anul 2012 debutand cu decizia dl. Col (r) Tudor Marian, trimisa presedintelui SCMD in data de 02.04.2012, de retragere din functia de vicepresedinte al SCMD.
Totodata, Biroul Operativ al Filialei a luat act de ,,Informarea privind unele decizii luate de catre Comitetul Director al SCMD in sedinta din 05.04.2012”, publicata in data de  08.08.2012 pe pagina principala a site-ul SCMD, prin care se arata:
a) - CD nu a infiintat niciodata vreun consiliu de coordonare filiale si  respinge o atare structura nestatutara si susceptibila de a crea paralelisme si sciziuni. CD atrage atentia BO ale Filialelor din Bucuresti si Ilfov ca au fost manipulate de catre unul dintre “venerabili”, coleg de loja cu domnii generali Oprea si Mihai Iliescu, desi in conformitate cu prevederile art.12 litera I, art.28(1) din Statutul SCMD si art.39 litera f alin. 4 din ROF-ul SCMD, in data de 17 august 2011 s-a decis constituirea Consiliului de Coordonare a filialelor din Bucuresti si Ilfov, structura unitara, fara personalitate juridica si fara a aduce atingere filialelor de sector. Mai mult, in data de 28 decembrie 2011 CD a aprobat constituirea Consiliilor Consultative pe zone geografice, Bucuresti si Ilfov.
In fapt, PROTOCOLUL de constituire are urmaroarele capitole, ca puncte de referinta:
1. Motivaţia necesităţii constituirii acestei structuri.
.         2. Manifestarea unei atitudini proactive şi nu doar reactive în modul de acţiune faţă de situaţii şi evenimente (motivaţie).
3. Promovarea unei imagini profesioniste, implicate şi competente la nivelul Capitalei precum şi consolidarea filialelor prin (motivaţie).
4.
 Atragerea resurselor financiare.
5. Organizare, atribuţii şi competenţe ale structurii.
In cel mai transparent mod, PROTOCOLUL a fost publicat si pe site-ul Departamentului Organizare, miercuri, 2 noiembrie 2011.
b)    - este invocat un  grupuscul de 7-8 persoane, infiintat pe baza de coterie vizand destructurarea sindicatului, prin inventarea unei structuri paralele Comitetului Director – adica o gasca cu ganduri ascunse, respectiv BOP al Filialei;
c) - defaimarea continua, prin MICA SCHITA DE SCENARIU” - autor dl. Valeriu Pricina publicata pe site-ul sindicatului, in conditiile in care:
- La data de 07 februarie 2012 a avut loc o discutie spontana cu reprezentanti ai MAI, respectiv cu secretarul de stat, chestor pr. Dl. Guran Lucian, dialog ce nu a fost pregatit si aprobat de CD (desi a participat presedintele SCMD). Paradoxul rezulta din faptul ca la momentul discutiilor, presedintele SCMD nu a putut prezenta, in scris, setul de probleme cu care se confrunta membrii SCMD din MAI, problematica scrisa fiind depusa a doua zi. Cu atat mai mult, nici in prezent, nu se cunoaste punctul de vedere al MAI la problemele prezentate.
La solicitarea membrilor de sindicat, prin BOp ale filialelor si dorind nererepetarea improvizatiei de dialog, Consiliul de Coordonare in sedinta ordinara din 21 februarie 2012, a hotarat sa adreseze o solicitare CD cu privire la demararea unor discutii cu reprezentantii MApN, prezentand inclusiv punctajul si tematica discutiei, in similitudine cu cele prezentate la MAI.
MApN, luand act de solicitarea SCMD, a delegat pentru discutii pe secretarul de stat Vasile Mihail OZUNU. Presedintele SCMD a refuzat dialogul la acest nivel, clamand ca el nu discuta decat cu ministrul Oprea. Oare un secretar de stat care are in atributii si problematica noastra (a se citi de catre cei care nu stiu atributiile Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si Informare Publica) este “nimeni in drum” sau presedintele SCMD se considera prea mare pentru a purta astfel de discutii cu reprezentantul desemnat de ministrul apararii, oricare ar fi acesta?
Avand in vedere ca  problemele ce urmau a fi prezentate reprezentau, de fapt, solicitarile membrilor de sindicat nu numai din Bucuresti si Ilfov ci si din intreaga tara (Craiova, Brasov, Constanta, s.a.) Consiliul de Coordonare in sedinta din 06 martie 2012 a hotarat sa dialogheze in conditiile mai sus mentionate, delegand un numar de patru persoane, asa cum reiese si din comunicatul afisat pe site, dupa intalnire.
d) -  cat priveste grupul solidar, contestator, vesnic nemultumit, vesnic pretinzator de altceva si altcumva “ cu “ carente de ordin cultural sau profesional “ acesta este de fapt format din presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, care nu a facut decat sa solicite o comunicare interna si publica transparenta care sa vizeze intarirea fortei SCMD,continuarea eforturilor pentru schimbarea atitudinii societatii fata de SCMD si realizarea obiectivelor numai in interesul membrilor sai.
In concluzie:
Am cerut dialog si ni s-a trantit usa in nas.
Am cerut transparenta si ni s-a taiat blogul de 2 ori,
Am cerut comunicare operativa cu membrii Filialei si ni s-au taiat telefoanele,  
Am cerut unitate si coeziune prin Apelul catre filiale si ni s-a raspuns ca suntem destabilizatori.
 Am cerut decizii CD pe baza de consultare si vot si suntem condusi autocrat, pe baza de comunicate.
3. In 2014 situatia din pacate, se deterioreaza mai ales. dupa desfasurarea CNR 17- 18 Oct.
Astfel, discutarea  proiectului Statutului SCMD s-a amanat pentru anul 2015, rezultand insa, fara echivoc, decizia Biroului Operativ Central de a conduce SCMD in acelasi stil, la care evident, Biroul Operativ al Filialei, a reactionat.
Ca urmare, presedintele filialei a postat pe site-ul nostru, modul concret in care dl. Dogaru doreste sa continue conducerea SCMD :
- dezinformare:
 Ex: La 31.10.2014, pe blogul SCMD, dl. Dogaru afirma ca Luni, 27.10.a.c., cu ocazia Plenului Deputatilor, intrunit pt. ridicarea imunitatii unor parlamentari, dl. Zgonea a inserat pe Ordinea de zi, si dezbaterea celor 4 Proiecte de legi care ne intereseaza, restante din 01- 07.10. In realitate Proiectul Legii pensiilor militare de stat se afla la Ministerul Justitiei.
-  manipulare :
 Ex : In 24.10.2014, la emisiunea Danei Grecu, La Ordinea Zilei, dl. Dogaru afirma ca Alternativa Nationala, Fundatie a CNSC, a strans semnaturi pt. dl. Teodor Melescanu, candidatul la alegerile prezidentiale (proba, inregistrarea realizata).
- minciuna pe fata, in scris ori in cadrul intalnirilor pe care le-a avut in teritoriu:
 Ex : In sedinta Filialei 2 Sector 3, din 30.10.2014 dl. Dogaru a declarat ca in 5 zile Legea pensiilor militare de stat, va fi aprobata in Camera Deputatilor.
4. Numai ca, atunci cand mireasa nu stie sa joace, spune ca lautarii sunt prosti. Ca urmare, satul de vesnicii destabilizatori si rebeli opozanti de serviciu,  Biroul Operativ Central, prefera in nota obisnuita sa ne cuminteasca si deci, sa ne suspende, in loc sa convoace intreg Comitetul Director si evident, Biroul Operativ al Filialei, pentru a intelege starea de fapt (vezi  Decizia cu motivele BOC, anexata). Ca sa mai adaugam ca am aflat despre aceasta de pe pagina centrala, si asta cu cateva zile inainte de data alegerilor e de prisos.
Stimati Colegi,
Cu amendamentul ca Biroul Operativ al Filialei Sector 6 va avea si in continuare aceeasi pozitie corecta si verticala pentru care am fost realesi de catre Adunarea Generala din 07mai 2014, 
SOLICITAM
Filialelor din Bucuresti si Judetul Ilfov si Presedintilor Consiliilor de Coordonare ai Filialelor din tara, conform dreptului statutar la opinie si corecta informare, urmatoarele:
     - acordul si publicarea pe site-ul propriu a prezentului Comunicat al Biroul Operativ al Filialei Sector 6;
     - pentru eventuale date suplimentare, va stam la dispozitie cu dovezi scrise, inregistrari audio sau video, in spiritul transparentei depline si formarii unei opinii corecte;
     - in situatia in care nu doriti sa dati curs acestui demers, va rugam sa ne comunicati si sa ne transmiteti motivele aflate la baza deciziei dvs.
Cu stima,
PRESEDINTELE CONSILIULUI
DE COORDONARE
AL FILIALELOR DIN BUCURESTI SI JUDETUL ILFOV
            
          Col. (r) Marian Tudor
BIROUL OPERATIV AL SCMD FILIALA SECTOR 6