12 ianuarie 2015



Domnului Presedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, dl. Mircea DOGARU  si dlui. Vicepresedinte, dl. Valeriu Pricina

AVAND IN VEDERE COMUNICATUL DVS., privind participarea

maine 13.01.2015, la sediul Guvernului, la discutiile privind varianta finala a proiectului Legii pensiilor militare de stat,

VA COMUNICAM DEZAPROBAREA PARTIALA A  ACESTUIA DE CATRE FILIALELE DIN ZONA DE SUD VEST, DUPA CUM URMEAZA:

-Dezaprobam faptul ca nu ati solicitat si nu detineti un mandat concret de reprezentare.
- Dezaprobam in mod deosebit ca introduceti la alin 1 din comunicat expresia ,, pana la varsta de 65 ani”, uitand ca nimeni si niciodata dintre membrii de sindicat nu a sustinut si agreat aceasta expresie. Ea nu face altceva decat sa diversifice variantele de lucru, sa puna in dezacord diferite categorii de varsta si nu in ultimul rand sa franeze viitorul proiect. Practic vorbiti de lucruri/pensii diferite atunci cand folositi exprimarea ,, pana la varsta de 65 ani, cand aceasta devine pensie in intelesul prezentei legi”. Creati impresia unei pensi cu doua paliere, caz nemaintalnit in legislatia europeana. Adica o noua frana.
Drept urmare sustinem eliminarea expresiilor respective.
-Aceeasi confuzie se creaza la alin 3 cu mentiunea ,, Respectarea ierarhiei gradelor militare, sub conditia vechimii complete/egale”. Aceasta induce ideea ca principiul contributivitatii -cu incalcarea tuturor principiilor legii - a fost ceva normal. Se vor uitate prevederile legilor in baza carora au fost disponibilizati mii de oameni.
-Alin 5, opinam ar trebui formulat asfel: Restituirea  oricaror diferente dintre cuantumul incasat in anul 2010 si sumele primite efectiv, eventual cu mentionarea exceptiei perioadei lucrate dupa data trecerii in rezerva.

 Cu stima,
VICEPRESEDINTELE PENTRU ZONA DE SUD VEST
COL. (RTR) Dumitru DOGARU


Sindicatul Militarilor
Buna ziua,
Mesajul dvs. va fi procesat conform "Regulilor de primire si procesare a corespondentei electronice si postale la Secretariatul General"
Va multumim pentru intelegere.


--
Secretariatul General al SCMD
Telefon 0736600961, 0736600973, 0736600974
Fax 0314379581
Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/