13 septembrie 2010

DIN PRESA LOCALA

MONITORUL DE OLT


Veteranii vor merge până la CEDO pentru a-şi apăra pensiile

Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (SCMRR)- Filiala Slatina, au solidarizat la protestul de joi al sindicaliştilor de pe platforma industrială din Slatina. Veteranii au tras un nou semnal de alarmă în legătură cu scăderea pensiilor din sistemul militar. Ei spun că vor acţiona guvernul în judecată, iar pentru a-şi primi drepturile sunt dispuşi să meargă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
„Protestul nostru este continuarea acţiunii solidare a Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă în vederea stopării acestor legi nesimţite date de premierul Boc şi de acest ospătar Oprea, ministrul Apărării, care a luat câte un grad de la fiecare preşedinte. Noi tragem un semnal de alarmă, însă dreptatea se va face în instanţă şi avem încredere în instanţele româneşti. Dacă nu vom avea câştig de cauză aici, vom avea sigur la CEDO”, a declarat colonelul în rezervă Dumitru Dogaru, preşedintele SCMRR - Filiala Slatina.
Militarii în rezervă şi în retragere spun că nu este normal ca pensia să le fie diminuată după ce ani de-a rândul şi-au riscat viaţa pentru ţară. „Noi n-am avut contracte cu guvernele, noi am avut contracte cu ţara noastră. Suntem singurii care am jurat să ne apărăm ţara cu preţul vieţii, de aceea credem că avem un statut aparte”, a adăugat Dogaru.