6 iulie 2010

APEL LA UNITATE

CATRE CONDUCEREA CENTRALA A SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE SI CONDUCERILE FILIALELOR DIN TARA


Stimati colegi, constat ca de o perioada cam lunga de timp, are loc pe bloguri un schimb dur de replici intre noi.
Pe buna dreptate, exista un soi de nemultumire in tara, privind activitatea sindicala la toate nivelurile, in primul rand, datorita lipsei unei strategii unitare concrete si comunicata tuturor filialelor, pe care sa o punem in practica.
Convocarea de la Alba Iulia speram sa ne clarifice in totalitate, dar acest lucru s-a produs numai partial, ramanand in suspans printre altele locatiile, asigurarea logistica, activitatea Casei de avocatura, actiunile juridice care urmeaza a fi initiate, mai ales dupa publicarea in Monitorul oficial a legilor austeritatii si a Legii 119/2010, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, modificarea ROF si multe altele.
Suntem in situatia de a lupta aproape singuri, fara niciun sprijin parlamentar (doar 24 de parlamentari nu au fost de acord cu legea pensiilor, la revotare).
Este necesar mai mult ca oricand sa dam dovada de unitate, sa lasam momentan in plan secundar nemultumirile minore si sa ne axam in special pe ce avem de facut in perioda urmatoare, pentru evitarea distrugerii corpului de cadre militare in rezerva si in retragere. Avem destule forte ostile noua si nu trebuie sa le ajutam si noi sa ne dezbine.Suntem in pericol de a ne desfiinta „din interior” , cu foarte putin sprijin din exterior.Intuim cu toti ce se urmareste cu aceasta „Federatie a Militarilor din Romania”, sa nu cadem in capcana sa, pentru ca se lauda deja ca a facut minuni in sprijinul cadrelor militare in rezerva si in retragere, dar numai pentru onoarea si demnitatea militara, si numai la nivel declarativ.Sa nu mai intram in niciun fel de polemica cu aceasta si sa ne vedem de obiectivul nostru stabilit prin statut, intrucat suntem singura forta sindicala militara care a facut si va face ceva pentru militari. Aflam cu stupoare, ca, personele fac parte din doua asociatii minuscule, liliputane- „Asociatia ofiterilor in rezerva si in retragere din Romania” si „Asociatia de sprijin a Personalului Militar Disponibilizat”. De unde au aparut, unde au fost pana acum, n-am vazut pe nimeni de la aceste ONG-uri care compun federatia, nici in mas-media, dar nici in strada, revendicandu-ne drepturile! Vor oare sa confiste sau sa compromita sindicatul nostru?
Astept mai multe lamuriri si explicatii din partea conducerii centrale a sindicatului nostru. Este imperios necesar ca SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE-Bucuresti sa publice cat mai repede pasii de facut, pana in decembrie 2010, privind razboiul (juridic) cu acest guvern, pentu a-i putea transmite si noi membrilor nostri.

Aberanta decizie a Curtii Constitutionale care «consfiinteste » :
1. Incalcarea frauduloasa a prevederilor constitutionale in ansamblu.
2. Principiul retroactivitatii.
3. Discriminarea.
4. Lichidarea dreptului de proprietate,
activitatea conducerii centrale a M.Ap.N., indiferenta presedintelui Romaniei (care nu mai are nimic de pierdut), batjocura acestui guvern incompetent, obedienta parlamentarilor puterii si alte forte ca F.M.R., care s-au unit cu totii impotriva noastra, trebuie sa ne faca sa fim mai uniti ca niciodata in lupta comuna pentru recastigarea drepturilor noastre istorice si constitutionale.
Am spus mai sus ca, am ramas singuri, dar am totusi o mare incredere in justitia romana ( a nu se intelege si Curtea Constitutionala, alcatuita pe criterii politice si din consilieri juridici, cu exceptia a doi dintre acestia) unde ne vom adresa pana la urma si sunt convins ca ne va face dreptate, versus aceasta camarila cocotata temporar la putere si pe care trebuie sa o dam jos cat mai repede cu putinta, prin orice mijloace democratice.
S-a vazut, poporul nu mai poate rabda. Mai avem alaturi de noi organismele internationale care vor judeca cererile noastre pe criterii legale, corecte si nu partinice.
Este inadmisibil ca un numar de noua indivizi alesi pe criterii politice, sa nesocoteasca interventiile a zeci si sute de magistrati, cu o vasta experienta si sa se pronunte total impotriva constitutiei, ca si cum, ei ar detine adevarul absolut ; doar pentru ei au avut grija sa-si pastreze privilegiile ( pensiile nesimtite, cumulul pensiei cu salariul, etc.)
Se impune de urgenta ca SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE-Bucuresti sa transmita in teritoriu intregul plan de actiune pentru perioada care ne-a mai ramas-decembrie 2010, pentru a ne putea axa pe acesta in toate activitatile pe care le vom intreprinde.

Presedintele Biroului Operativ al Filialei 1 Slatina, judetul Olt
Col(rtr.) Dumitru DOGARU