8 iulie 2010

O VOCE DE APRECIAT

-ANALISTUL POLITIC-
RADU TUDOR

In aceasta perioada, de parca nu am fi avut destule necazuri, din cauza carora suferim, parca si Dumnezeu si-a luat mana de pe noi si ne-a trimis potopul si nu peste oricine, ci peste cei mai saraci din tara, cei mai napastuiti de soarta de cativa ani buni -locuitorii din zona Moldovei.
In sprijinul lor au sarit in ajutor locuitorii din toata tara, care din putinul lor, din saracia lor, si-au rupt de la gura si le-au trimis ajutoare banesti si materiale.
Bineinteles, ca primii care au fost chemati sa salveze oameni si bunuri au fost tot militarii, pompierii, jandarmii, politia si armata, care nu au tinut cont de absolut nimic si au sarit in ajutorul celor napastuiti de soarta.
De ce ? –pentru ca ei trebuie sa-si faca datoria-dupa spusele reci ale comandantului suprem, presedinele Traian Basescu, si atat, fara niciun comentariu in plus, asa cum s-a vazut si am auzit cu totii raspunzand intrebarilor ziaristilor.
O desconsiderare mai mare decat acest lucru, nu se putea face, dar cand vine de la seful statului, fara niciun cuvant de apreciere sau multumesc, este strigator la cer.
Si pentru ca niciun necaz nu vine niciodata singur, tot in acest timp isi pierd viata intrun tragic accident aviatic doisprezece militari ai ARMATEI ROMANE, toti in floarea varstei, facand parte din elita armatei, pregatindu-se pentru misiuni dintre cele mai periculoase.
Tocmai impotriva acestei categorii sociale ( militarii activi si in retragere) conducerea actuala a tarii, care dorim sa se termine daca s-ar putea si ieri, a declansat o campanie furibunda de denigrare, vocala si scrisa, nimaiintalnita vreodata, (salarii nesimtite, pensii nesimtite) reducand cu 25% veniturile militarilor activi si eliminand prin cea mai mare marsavie, pensiile miltare.
In sprijinul acestor oameni nu a luat nimeni nicio pozitie favorabila, ministri respectivi de resort(M.Ap.,M.I.,alte stucturi), in vederea redarii demnitatii, onoarei si prezentarea la adevarata valoare a importantei muncii lor.
Singurul care a militat, militeaza si va milita in sprijinul lor, este SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE. Alaturi de lupta sindicatului -si tocmai acest lucru m-a determinat sa scriu aceste randuri- a luat cea mai corecta pozitie analistul militar RADU TUDOR.
Rar mi-a fost dat sa vad pe cineva care sa sustina si sa prezinte adevarata munca a militarilor de toate armele, ca acest analist militar.
Felicitari domnule RADU TUDOR.
Oare cei care conduc destinele acestor militari, au auzit cata apreciere o are un om care nu face parte din sistem ?. Ma tem ca nu, tremura toti, pentru functii militare sau de partid.
Dezinteresul lor, insemna distrugerea celei mai apreciate institutiii, dupa biserica-ARMATA poporului, garantul independentei, suveranitatii si integritatii patriei.Oare prin ceea ce am spus acum, nu voi fi considerat un extremist, nationalist, pentru ca in conditiile de astazi afirmarea patriotismului fata de tara este taxat ca subminare a istoriei si geografiei in limba maghiara ?.
Stau si ma gandesc cu groaza la faptul ca prin ceea ce afirma RADU TUDOR despre incompetenta celor care conduc destinele institutiilor militare, dotarea cu tehnica si aparatura care in alte tari o mai gasesti doar la muzeu, asigurarea conditiilor de trai prezente si viitoare ale acestora (care in comparatie cu altii, stiu sa moara la datorie) nu va fi incadrat la « VULNERABILITATEA SECURITATII NATIONALE » si va fi redus la tacere. Cum ??-stiu ei sa o faca, doar au experienta.
Nu ar fi de mirare sa se intample ce am scris mai sus, pentru ca si pensionarii au devenit pericol pentru siguranta nationala, asa cum au fost incadrati la art. 53 din Constitutie, de marele (a se citi pitic ) profesor de drept neconstitutional.
Prin lupta sindicala, sprijinul unor oameni de buna credinta -ca RADU TUDOR-si sprijinul organismelor internationale nu-si vor putea vede visul marsav dus la indeplinire.

Un colonel « nesimtit » cu pensie « nesimtita » apreciat in asemenea mod de doua personalitati marcante :
-UN DICTACHIOR
-UN PITICOT
Mare dreptate are Corneliu Vadim Tudor cand spune ca singurul remediu al dictachiorului este « BALACEANCA »luand in calcul afirmatiile facute la Radio Romania Actualitati privind incadrarea in munca a pensionarilor din categoriile speciale (magistrati, politisti, militari, angajati ai serviciilor speciale) pana la varsta de 60 de ani femeile si 65 de ani barbatii si numai dupa aceea sa primeasca pensie.
Cu asta m-am aranjat definitiv.
Pentru conformitate
Col(rtr.) Dumitru DOGARU