21 iulie 2010

Cum se vor recalcula pensiile militarilor, parlamentarilor şi ale diplomaţilor

Guvernul va discuta astăzi proiectele de hotărâre pentru aprobarea metodologiei de recalculare a pensiilor acordate în baza unor legi speciale.
Legea 19/2010 prevede că pensiile acordate în baza unor legi speciale se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii. Astfel, Guvernul va aproba astăzi metodologia de recalculare a acestor pensii.Pensiile de care beneficiază personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul diplomatic şi consular, funcţionarii publici parlamentari, deputaţii şi senatorii, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi personalul Curţii de Conturi vor fi recalculate în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii de Guvern.
De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Executivului se află şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea metodologiei de recalculare a pensiilor foştilor militari şi poliţişti, precum şi a celor de care beneficiază funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Pensiile acestora vor fi recalculate în termen de 5 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern.Ce pensii vor fi recalculate:
pensiile militare de stat;
pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor;
pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;
pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular;
pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari;
pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor;
pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;
pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi.
SURSA: EVENIMENTUL ZILEI Sursa: Razvan Valcaneantu